Od Doručka kod Tiffanyja do Zgodne žene, dijamanti su godinama bili ključni dio brojnih holivuskih priča i oblikovali neke od najpoznatijih trenutaka u povijesti filma. Neovisno o kojem je filmu riječ, taj dragi kamen koji slovi kao vječni, krao je pozornost velikih ekrana godinama.

 

„Dijamanti su ženini najbolji prijatelji“ (Muškarci više vole plavuše)

Ova izvrsna komedija iz 1953., u kojoj je holivudska ikona Marilyn Monroe utjelovila kabaretsku zabavljačicu Lorelei Lee, postala je jedan od najpoznatijih filmova svih vremena. Iako se radnja filma ne vrti oko dijamanata, film je postao evergreen upravo zbog poznate Marilynine pjesme „Diamonds are a girl's best friend“. Osim toga, nakit koji je nosila u filmu jedan je od najstarijih ikad korištenih u filmskoj produkciji. Naime, u trenutku kad je nošen nakit je bio star više od 500 godina, a pripadao je indijskom maharadži. Kasnije je taj nakit nosila Marija Tereza te njena kći Marija Antoaneta.

Popularnost dijamanata nakon filma porasla je do te mjere da je do kraja 50-ih bilo nezamislivo imati zaručnički prsten bez dijamanta. Popularnost dijamanata zadržala se do danas, a kako biste si i vi mogli priuštiti taj vječni nakit,Zaks je jedanaesti mjesec učinio mjesecom dijamanata i zlata te ih se može nabaviti po 33 posto nižoj cijeni. Uz jedan takav svaka će se djevojka zasigurno osjećati poput prave filmske dive.

„Uvijek možeš saznati što muškarac misli o tebi prema naušnicama koje ti pokloni“ (Doručak kod Tiffanyja)

Dijamantna biserna ogrlica koju preslatka Audrey Hepburn nosi u kultnom filmu „Doručak kod Tiffanyja“ prava je ikona među filmskim nakitom. Tu neobičnu ogrlicu koja nikako nije mogla proći nezamijećeno kopirali su nebrojeno mnogo puta, a zajedno s kultnom malom crnom haljinicom te dugim rukavicama, Audrey je lansiralo među prave modne legende. Vrijednost ogrlice nikada nije procijenjena.

„Ovo je najizuzetniji dijamant na svijetu, a jednog dana bit će tvoj“ (Pink Panther)

Kultni film Pink Panther jedan je od najpoznatijih filmova koji prate priču jednog dijamanta, i to ne baš bilo kakvog. Riječ je o jedinstvenom ružičastom dijamantu nazvanom „Pink Panther“ koji je princeza Dale kao mala dobila od svojeg oca maharadže, a nastoji ga pronaći najsmješniji francuski inspektor Jaques Clouseau.

Osim što je najveći na svijetu, dijamant je poseban po tome što pogleda li se izbliza, zbog svoje neobične mane neodoljivo podsjeća na panteru. Iako je riječ o lažnjaku, da je taj dijamant pravi, bio bi klasificiran kao najrjeđi od svoje vrste.

„Žensko je srce poput dubokog oceana koji skriva mnoštvo tajni“ (Titanic)

Kada je Jack potonuo na dno oceana, svakoj je romantičnoj duši krenula suza na oči. No zanemarimo li romantičnu priču, jedan je detalj u filmu zasigurno svakome zapeo za oko. Prekrasna plava dijamantna ogrlica u obliku srca koju je nosila Rose. Nazvana Srce oceana, zapravo je izrađena za potrebe filma, a prati je priča da je taj jedinstveni dijamant pripadao Luju XVI te da je preoblikovan u srce nakon Francuske revolucije.

Zbog popularnosti filma napravljena je replika ogrlice od 170 karata safira i 65 dijamanata koji teže 30 karata. Tu spektakularnu ogrlicu nosila je Celine Dion na Oscarima tijekom svoje izvedbe tematske pjesme „My heart will go on“, a neposredno prije toga prodana je na aukciji za gotovo 3 milijuna kuna.

„Nešto nedostaje, nešto iz ove kutije“ (Zgodna žena)

Jedna od najpoznatijih scena ove klasične filmske bajke o svojevrsnoj Pepeljuzi jest ona u kojoj Richard Gere Juliji Roberts poklanja dijamantnu ogrlicu s rubinima. Scena u kojoj Richard Gere zaklopi kutijicu i prestraši Juliju, koja se potom spontano i iskreno nasmije, zapravo je bila sasvim slučajna, no upravo je ona obilježila film. Ogrlica korištena za potrebe filma iznosila je gotovo milijun i pol dolara, a osim niza dijamanata, sastojala se od 23 rubina u obliku kruške.

Osim dijamantnog nakita, svoju kolekciju možete upotpuniti i profinjenim zlatnim komadima jer Zaks osim na dijamante, popust od 33 posto daje i na zlatni nakit. Elegantni dizajn ogrlica, narukvica ili naušnica mogu jednako efektno istaknuti i začiniti svakodnevicu.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju