Od pokretanja 2010. godine, Instagram je neizostavn dio svakodnevnice mnogih ljudi. S vremenom je postao i izvrstan izvor modne inspiracije.

Galerija Zara tajice s prorezom, 29,95 eura H&M, 30,99 eura COS, 99 eura +5 Stradivarius, 25,99 eura

Mnoge influencerice svoj profil baziraju upravo na modi, a to znači i da redovito nameću određene modne trendove, odnosno zahvaljujući Instagramu pojedinim odjevnim komadima popularnost naraste do razine da ih svi žele imati u svojem ormaru.

Vjerojatno i sami među profilima koje pratite imate i djevojke i žene koje imaju sjajan modni stil, a upravo takve profile temeljito je pročešljala modna urednica stranice WhoWhatWear. Na temelju viđenog izdvojila je viralne modne trendove koji će obilježiti razdoblje pred nama.

U nastavku je osam odjevnih komada i modnih dodataka koje ćete ovog proljeća viđati na svakom koraku - kako na Instagramu tako i na hrvatskim ulicama.

1. Tajice s prorezom

Trendovi dolaze i odlaze, ali ako su dovoljno dobri, ostaju prisutni mnogo sezona, a onda postanu i nezaobilazan dio ormara. Upravo to se dogodilo i s tajicama koje imaju prorez na dnu nogavica.

Već nekoliko godina dio su sjajnih modnih kombinacija, a nosit će se i ovog proljeća. Posebno sjajno izgledaju u kombinaciji sa sakoima.

Zara tajice s prorezom, 29,95 eura Zara tajice s prorezom, 29,95 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

2. Haljine (i druga odjeća) u boji limete

Boja limete bit će jedna od najpopularnijih nijansi u nadolazećim mjesecima, pa se ne trebate čuditi ako vam na Instagramu počnu iskakati djevojke odjevene u tu boju.

Da će ta nijansa zelene biti velik hit, bilo je jasno i nakon što su poznate modne kuće predstavile svoje kolekcije za proljeće/ljeto 2023.

H&M, 30,99 eura H&M, 30,99 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

3. Sling torbe

Ovo proljeće popularne će biti nestrukturirane torbe sa širokim remenom koji se nosi preko tijela.

Naravno, uvijek postoji vrijeme i mjesto za malo otmjenije torbe, ali svakodnevnicu će obilježiti ovi praktičniji modeli.

COS, 99 eura COS, 99 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

4. Suknje od trapera

Ako ste u posljednje vrijeme obilazili trgovine odjećom, velika je vjerojatnost da ste u nekom od izloga ugledali suknju od trapera.

Radi se o komadu koji uvijek ima svoje obožavateljice, ali ovog proljeća bit će i veliki modni hit te nezaobilazan prizor na gradskim ulicama, posebno midi i maksi modeli.

Stradivarius, 25,99 eura Stradivarius, 25,99 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

5. Mary Jane cipele

Mary Jane je američki naziv za zatvorene cipele s jednim ili više remena koji idu preko rista.

Iako će mokasinke uvijek biti solidna opcija za proljeće/ljeto, ove godine na vrhu liste popularnosti bit će ovaj model cipela.

Mansur Gavriel (Zalando), 394,95 eura Mansur Gavriel (Zalando), 394,95 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

6. Košulje na pruge

Prugice i proljeće slažu se savršeno, a ovog proljeća prugice će biti najpopularniji uzorak kada su u pitanju košulje.

Najpopularniji će biti opušteni, predimenzionirani modeli košulja, koji izgledaju sjajno u kombinaciji s trapericama. Dodajte im već spomenute cipele i dobit ćete savršenu proljetnu kombinaciju.

Massimo Dutti, 69,95 eura Massimo Dutti, 69,95 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

7. Pleteni kompleti

Prijelazni period koji još uvijek trpi pletivo obilježit će pleteni kompleti, koji su savršena opcija za odlična modna izdanja bez previše napora.

Početak proljeća je kao stvoren za kombiniranje pletenih komada s proljetnom obućom poput balerinki ili slingback cipela.

Mango, 49,99 + 49,99 eura Mango, 49,99 + 49,99 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

8. Chunky ogrlice

Nakit je dodatak koji služi kako bismo na najlakši i najbrži način kombinaciju učinili još boljom. Ovog proljeća to ćemo činiti pomoću velikih privjesaka na kratkim lančićima.

Chunky ogrlice već sada su neizostavan dio garderobe modnih influencerica, a vjerujemo da će i među vama dobiti pokoju obožavateljicu.

&OtherStories, 25 eura &OtherStories, 25 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju