Osim što jačaju mišiće gluteusa i bedara, čučnjevima ćete poboljšati držanje tijela i ravnotežu. Još kad tome pridodate pokret s utegom koji ojačava triceps i briše zastavice na rukama, u 45 sekundi odradit ćete vježbu zbog koje se isplati malo i pomučiti.

Galerija Vježba - čučanj triceps Vježba - čučanj triceps Vježba - čučanj triceps +1 PIK Šunka u ovitku i PIK Kuhana šunka sadrže samo 2 % masnoće

Polako odmiče naš 21-dnevni izazov, u kojem uz našu trenericu Ninu svakodnevnim vježbanjem i pravilnim izvođenjem vježbi svakim novim danom učimo usvajati zdrave navike na kojima će nam tijelo itekako biti zahvalno. Ovoga puta na redu je vježba koju će mnoge dame sigurno obožavati jer cilja gluteus i triceps.

VJEŽBA - ČUČANJ TRICEPS

Spustite se u čučanj i pritom pazite da su vam koljena u ravnini gležnja, a stražnjica prema nazad. Oslonac je više na petama, leđa držite ravnima, a trbuh čvrst. Pazite na disanje tako da udahom idete u čučanj, a izdišete kada se vraćate u uspravan položaj. Uključite ruke tako da utegom radite putanju od lopatica, gdje su vam laktovi u ravnini ušiju dok ste u stajaćem položaju, do poda tako da su vam ruke između stopala u čučnju. Ako nemate uteg, poslužite se napunjenom bocom vode. Vježbu izvodite 45 sekundi.

Vježba - čučanj triceps Vježba - čučanj triceps Foto: Nova Studio/Pavao Bobinac

Savjeti za bolju figuru kriju se i na tanjuru. Proteini su temelj naših mišića i njihov unos treba biti stabilan tijekom cijeloga dana. No, budući da bi prvi obrok u danu trebao biti najobilniji, preporuka je da se upravo doručkom unese najveća količina visokovrijednih proteina. Oni će sačuvati mišiće i produljiti osjećaj sitosti. Dobra opcija su PIK šunke jer, osim što imaju samo 2 posto masnoće, 85 do 100 grama PIK Kuhane šunke ili PIK Šunke u ovitku zadovoljit će 30 do 50 posto dnevnih potreba za proteinima. Stoga, ako ste naviknuli na topli sendvič za doručak, poželjno je da se on sastoji od kruha ili peciva od cjelovitog brašna i PIK šunke s malim udjelom masnoće. Za dodatni užitak uvijek ga možete obogatiti svježom salatom ili nekim drugim hrskavim povrćem.

PIK Šunka u ovitku i PIK Kuhana šunka sadrže samo 2 % masnoće PIK Šunka u ovitku i PIK Kuhana šunka sadrže samo 2 % masnoće Foto: PR

Također, ugljikohidrate ne treba izbjegavati. Poželjno je da od dnevnog unosa kalorija čak između 45 i 65 posto njih treba dolaziti od ugljikohidrata i to je posebno važno znati ako vježbate. Naravno, još je važnije znati koje ugljikohidrate unositi. Češće birajte one složene ugljikohidrate, poput zobenih pahuljica za doručak, smeđe riže, integralne tjestenine i slično.

Budući da je pravilna prehrana prvi trening koji trebate svladati, u svoj jelovnik uključite i kvalitetne snackove. Opskrbite svoj organizam vitaminima i mineralima unosom sezonskog voća i povrća, ali i zdravim mastima, kojih ima u orašastim plodovima, avokadu ili kvalitetnim biljnim uljima.

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom PIK po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju