Rođeni ste 29. veljače? Čestitamo, imate najrjeđi rođendan na svijetu. Ili tako barem tvrde istraživači iza strance World of statistics koja na društvenim mrežama donosi zanimljive matematičke presjeke iz svakodnevnog života.

Imati rođendan na 29. veljače prava je rijetkost. To ne čudi kada se ovaj datum pojavljuje u našim kalendarima – svake prijestupne, odnosno svake četiri godine.

S tom procjenom slaže se i World of Statistics koji je u svibnju ove godine na Twitteru objavio popis najčešćih rođendana na svijetu, a upravo se 29. veljače našao na zadnjem mjestu.

Na popisu najrjeđih rođendana na svijetu često se nalaze blagdani i praznici. Božić ili 25. prosinac je drugi najrjeđi datum za rađanje na svijetu, a slijedi ga 1.1. odnosno Nova godina.

Ovi se datumi smatraju neradnim danima u dobrom dijelu zapadnog svijeta – u bolnici tada rade tek dežurni liječnici i rađaju se samo djeca prirodnim putem. Ukoliko liječnik treba unaprijed zakazati carski rez, učinit će to prije ili nakon božićnih blagdana.

Iako je kraj studenog i prosinca popularno vrijeme za začeće, u ovom periodu općenito se rađa manji broj djece, o čemu govori i ova studija. Nasuprot tome, rujan je mjesec u kojem se rađa najveći broj djece.

Jeste li i vi među onima koji imaju najrjeđi rođendan na svijetu? 10 datuma u godini na koji se rađa najmanji broj beba otkrijte u nastavku teksta.

10 najrjeđih rođendana na svijetu prema podacima organizacije World of statistics:

  1. 29. veljače
  2. 25. prosinca
  3. 1. siječnja
  4. 24. prosinca
  5. 4. srpnja
  6. 2. siječnja
  7. 26. prosinca
  8. 27. studenog
  9. 23. studenog
  10. 25. studenog

Catherine Middleton u finom odijelu i najženstvenijim štiklama - 8 Smatrajte se posebnima: Doznajte koji je najrjeđi horoskopski znak

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju