Ove plaže oduzimaju dah svojom prirodnom ljepotom, skrivene su od masovnog turizma i idealne za romantično ljeto iz snova. Čak i ako ne možete otputovati na ove rajske lokacije, odmorite oči i 'osvježite' se u našoj fotogaleriji na prekrasnim prizorima s našeg lijepog mora


1. Plaža Pasjača u selu Popovići, Konavle

Prekrasna šljunčana plaža u podnožju strmih konavoskih stijena do koje se dolazi spuštajući se puteljkom i stepenicama izdubljenim u stijenama. Pasjača mami i oduzima dah spojem surovih stijena i žala, kao i pogledom na kristalno plavo-zeleno more. Idealna je za mlade parove, romantičare i one koji žele uživati u privatnosti.

2. Plaža Pupnatska luka, Korčula

Na širem području grada Korčule postoji nekoliko izoliranih plaža (npr. u uvali Žitna pokraj Zavalatice ili plaža u Samogradu pokraj Račišća), no svojom ljepotom ipak se izdvaja ona u uvali Pupnatska luka. Šljunčana plaža skrivena je od pogleda, ali ipak se do nje se može doći asfaltiranom cestom.

Ove plaže oduzimaju dah svojom prirodnom ljepotom, skrivene su od masovnog turizma, idealna su za mlade parove, romantičare i one koji žele uživati u privatnosti.

3. Plaža Sturič, Lopar
Plaža Sturič na sjevernoj strani poluotoka Lopar predstavlja jedinstven doživljaj. Smještena je u čistoj netaknutoj prirodi, a obiluje skrivenim kutcima. Do nje se može doći barkom ili kopnenim putem, a u njezinoj blizini nalaze se brojne biciklističke staze, geološki i arheološki lokaliteti, kao i zapanjujuće biljne vrste.

4. Plaža Stiniva, Vis

Stinivu s morske strane zatvaraju dvije visoke kamene litice pa je polovica ove šljunčane plaže uvijek u hladu. S kopnene strane do nje vodi iznimno strma kozja staza po kojoj se treba spuštati više od dvadeset minuta te je namijenjena samo najupornijim ljubiteljima osame.

5.
Vela Luka, Baška na Krku
Pješčana ljepotica na krajnjem jugoistoku otoka Krka koju s jugoistočne strane zatvara rt Sokol. Vela Luka izgleda kao prizor s najljepših razglednica, do koje se može doći morskim putem ili pješice.

6. Murvica, otok Brač

Na južnoj strani otoka Brača smjestilo se pitoreskno selo Murvica okruženo živopisnim vinogradima koje skriva istoimenu šljunčanu plažu, koja mami na kupanje i druge morske radosti.

7. Stjenovita plaža 70 m od Mrtvog mora, otok Lokrum

Cijeli otok izgrađen je od karbonatnih stijena i pun je skrivenih uvalica u kojima se može uživati u ljetnim radostima. Jedna od takvih romantičnih mjesta skriva se nadaleko od Mrtvog mora gdje se obično igra predstava Ekvinocijo u sklopu Dubrovačkih ljetnih igara.

8. Plaža Slanica, Murter
Slanica je najpopularnija plaža na otoku Murteru, ali svojim kristalno plavim morem i pješčanim dinama neodoljivo podsjeća na rajske plaže iz najpoznatijih holivudskih filmova te se zbog toga morala naći na popisu najromantičnijih plaža na kojima bi voljeli provesti ljeto.