"Zakon i red" jedna je od najuspješnijih televizijskih franšiza u povijesti. Iz nje stoji legendarni Dick Wolf koji je producirao svih osam serija u sklopu franšize, među kojima je najdugovječnija "Zakon i red: Odjel za žrtve" koju od ponedjeljka do petka u 20 sati možete gledati na Domi TV.

Galerija Mariska Hargitay i Christopher Meloni utjelovili su Oliviju Benson i Elliota Stablera Mariska Hargitay i Christopher Meloni utjelovili su Oliviju Benson i Elliota Stablera Elliot Stabler nosi titulu najseksi TV detektiva +7 Shemar Moore kao Derek Morgan u seriji

Ova serija proslavila je svoju 25. godišnjicu početkom 2024. i tako službeno dobila titulu najdugovječnije prime time televizijske serije u povijesti. Svoju popularnost može zahvaliti fantastičnom dvojcu, Mariski Hargitay i Christopheru Meloniju tj. detektivki Oliviji Benson i detektivu Elliotu Stableru.

Mariska Hargitay i Christopher Meloni utjelovili su Oliviju Benson i Elliota Stablera Mariska Hargitay i Christopher Meloni utjelovili su Oliviju Benson i Elliota Stablera (Foto: Profimedia)

Kada je 2011. objavljeno da Meloni odlazi iz serije, obožavatelji diljem svijeta bili su u šoku. U prvoj epizodi 13. sezone, detektivka Benson saznaje da je Stabler dao otkaz i otišao bez pozdrava. Mnogi su navijali za romansu između Olivije i Elliota, ali ta se ideja u tom trenutku činila neostvarivom.

Mariska Hargitay i Christopher Meloni utjelovili su Oliviju Benson i Elliota Stablera Mariska Hargitay i Christopher Meloni utjelovili su Oliviju Benson i Elliota Stablera (Foto: Profimedia)

Devet sezona gledali smo kako Benson napreduje bez Stablera, sve do njegovog velikog povratka u 22. sezoni i neočekivane smrti njegove supruge Kathy, koja je otvorila vrata za sve opcije razvoja njihova odnosa. Mariska i Christopher dali su naslutiti da bi voljeli vidjeti Oliviju i Elliota u romantičnoj vezi, a Mariska je u jednom intervjuu rekla kako je Olivia oduvijek zaljubljena u njega.

Christopher Meloni kao Elliot Stabler Christopher Meloni kao Elliot Stabler (Foto: Guliver Images)

Baš kao i obožavateljice diljem svijeta koje uzdišu za Melonijem. On je savršeno utjelovio lik detektiva Stablera kojeg mnogi nazivaju i najseksi detektivom na televiziji, a on svojim izgledom, stavom i šarmom definitivno opravdava tu titulu.

U raznim TV serijama imali smo priliku vidjeti još zgodnih detektiva i policajaca, a jesu li oni konkurencija Stableru provjerite u galeriji.

Benjamin Bratt kao Rey Curtis u seriji Benjamin Bratt kao Rey Curtis u seriji (Foto: Guliver Images)

Slažete li se? 20 najzgodnijih fiktivnih muškaraca iz slavnih filmova Brad Pitt kao Tristan Ludlow u filmu 'Legenda o jeseni' Najzgodniji likovi iz filmova Najzgodniji likovi iz filmova +17 Najzgodniji likovi iz filmova

Opa, kakva promjena: Dječji glumci koji su se transformirali u naočite momke Cole i Dylan Sprouse Cole i Dylan Sprouse Nick Jonas +6 Nicholas Hoult

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju