Legenda kaže da je egipatska kraljica Kleopatra, koja su nazivali najljepšom ženom svijeta, zapanjujući izgled kože dugovala kupkama na bazi mlijeka. U moć mliječnih kiselina kune se i jedna od najpopularnijih supermodela devedesetih – Cindy Crawford, koja je na vrhu svoje karijere uživala u mliječnim radostima


Obično kravlje mlijeko je odličan izvor kalcija koji gradi kosti i zube, te održava mišiće postojanim. Mlijeko sadrži vitamin A, D, E, K i dio B kompleksa (B1, B2 i B12), značajne količine fosfora, ali i mliječne masti koje blagonaklono djeluju na kožu.

Upotreba mlijeka u korist ljepote po pričama je prva spoznala Kleopatra koja se svakodnevno kupala u otopini tople vode, magarećeg mlijeka i omiljenih eteričnih ulja.

Mliječne kiseline uništavaju mrtve stanice kože, dok vitamin A i E prisutan u ovom svakodnevnom napitku obnavlja elasticitet kože i čini ju zaglađenijom i odmornijom.

Supermodel Cindy Crawford slijedi isti beauty režim, svakodnevno prskajući lice mješavinom mlijeka i mineralne vode. Želite li i vi podariti svojoj koži nježniji i odmorniji izgled, isprobajte ovu kupku po uzoru na egipatsku kraljicu.

Recept za kupku po uzoru na Kleopatru:
1 litra punomasnog mlijeka životinjskog porijekla (kravlje, kozje, magareće)
vruća voda
domaći med (po želji)

Priprema:
1. Zagrijte mlijeko na štednjaku, ali nemojte da dosegne stupanj vrenja. Vruću tekućinu ulijte u vodu, kojom ste napunili kadu za kupku.

2. Po želji možete dodati i 100 grama domaćeg meda koji će dodatno omekšati kožu.

3. Legnite u kupku 10 do 15 minuta, pa nakon toga isperite kožu mlakom vodom i nastavite je tretirati na uobičajen način.

4. Koža bi već nakon prve kupke trebala biti nježnija i elastičnija, no pravi rezultati vidjet će se nakon nekoliko tjedana redovite primjene.

Savjet plus:
Bolje rezultate postići ćete ako koristite punomasno mlijeko životinjskog porijekla koje ima i veći postotak mliječnih masti s hranjivim tvarima, kao i ono koje je uzgojeno na organski način.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju