Zahladnjenje je donijelo nove muke za izbjeglice koje i dalje pristižu u Hrvatsku. Svi se oni nadaju da će prije zime biti u nekoj od zemalja zapadne Europe gdje žele započeti novi život. Do tada moraju se nositi s hladnoćom pri čemu im junački pomažu i hrvatski policajci. Među njima je i jedna mlada policajka koja je pomogla promrzlom djetetu

Između 5 i 6 tisuća migranata iz bliskoistočnih zemalja dnevno uđe u Hrvatsku preko graničnog prijelaza između Srbije i Hrvatske u mjestu Bapska. Iscrpljenim i umornim ljudima koji žele otputovati dalje u Europu dodatne muke posljednjih dana zadaje i hladnoća, naročito djeci.

Nadamo se da su čvrsti zagrljaj i tople oči ove mlade hrvatske policajke djevojčici barem malo olakšali ovo putovanje života koje će, nadamo se, završiti sretno

Od početka izbjegličke krize hrvatski policajci danonoćno pomažu izbjeglicama, među njima i mlada hrvatska policajka koja je pomogla jednoj djevojčici u Bapskoj.

Promrzlu djevojčicu zamotanu u deku policajka je primila u naručje kako bi se dijete zagrijalo, kako bi osjetilo topli zagrljaj nakon putovanja na koje ni jedno dijete ne bi trebalo ići, kako bi znalo da je i potpunom strancu stalo...

Nadamo se da su čvrsti zagrljaj i tople oči ove mlade hrvatske policajke djevojčici barem malo olakšali ovo putovanje života koje će, čvrsto se nadamo i vjerujemo, završiti sretno.

Danas se ujedno obilježava Dan policije, na dan Svetog Mihovila, zaštitnika Hrvatske policije. Svim našim policajkama i policajcima želimo sretan Dan policije te da i dalje pokazuju junaštvo i golemo srce zbog čega su ponos cijele Hrvatske.

Ako želite pomoći izbjeglicama iz bliskoistočnih zemalja možete to učiniti preko različitih volonterskih akcija poput Are You Syrious?

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju