Zahladnjenje je donijelo nove muke za izbjeglice koje i dalje pristižu u Hrvatsku. Svi se oni nadaju da će prije zime biti u nekoj od zemalja zapadne Europe gdje žele započeti novi život. Do tada moraju se nositi s hladnoćom pri čemu im junački pomažu i hrvatski policajci. Među njima je i jedna mlada policajka koja je pomogla promrzlom djetetu

Između 5 i 6 tisuća migranata iz bliskoistočnih zemalja dnevno uđe u Hrvatsku preko graničnog prijelaza između Srbije i Hrvatske u mjestu Bapska. Iscrpljenim i umornim ljudima koji žele otputovati dalje u Europu dodatne muke posljednjih dana zadaje i hladnoća, naročito djeci.

Nadamo se da su čvrsti zagrljaj i tople oči ove mlade hrvatske policajke djevojčici barem malo olakšali ovo putovanje života koje će, nadamo se, završiti sretno

Od početka izbjegličke krize hrvatski policajci danonoćno pomažu izbjeglicama, među njima i mlada hrvatska policajka koja je pomogla jednoj djevojčici u Bapskoj.

Promrzlu djevojčicu zamotanu u deku policajka je primila u naručje kako bi se dijete zagrijalo, kako bi osjetilo topli zagrljaj nakon putovanja na koje ni jedno dijete ne bi trebalo ići, kako bi znalo da je i potpunom strancu stalo...

Nadamo se da su čvrsti zagrljaj i tople oči ove mlade hrvatske policajke djevojčici barem malo olakšali ovo putovanje života koje će, čvrsto se nadamo i vjerujemo, završiti sretno.

Danas se ujedno obilježava Dan policije, na dan Svetog Mihovila, zaštitnika Hrvatske policije. Svim našim policajkama i policajcima želimo sretan Dan policije te da i dalje pokazuju junaštvo i golemo srce zbog čega su ponos cijele Hrvatske.

Ako želite pomoći izbjeglicama iz bliskoistočnih zemalja možete to učiniti preko različitih volonterskih akcija poput Are You Syrious?