Kremasta kajgana ili jaje na oko u kombinaciji s omiljenom salatom čest su specijalitet svakog domaćinstva. U njima možete uživati svakodnevno jer ne sadrže ni šećer ni ugljikohidrate, a bogata su proteinima. Upravo zbog toga ovi ukusni žuto-bijeli zalogajčići pružit će vam vam psihičku i fizičku energiju tijekom cijelog dana.

Teško je zamisliti uskrsno jutro bez tradicionalnih namirnica poput šunke, mladog luka te neizostavnih ‘vražjih jaja’ koja svake godine iznova oduševljavaju okusom i izgledom. Iako su punjena jaja neizbježna svakog Uskrsa, često su zaboravljena tijekom ostatka godine. Donosimo vam recept koji će to promijeniti.

Sastojci za 'vražja jaja':

8 velikih jaja
2 velike žlice majoneze
1 velika žlica Dukat Brzo&fino kiselog vrhnja
½ čajne žličice bijelog octa
½ čajne žličice začinjenog senfa
¼ čajne žličice bijelog šećera
malo soli
malo crnog papra

Priprema 'vražjih jaja':

Prvi korak je pripremiti tvrdo kuhana jaja.

Nakon što su jaja tvrdo kuhana izlijte još uvijek toplu vodu iz posude s jajima i protresite ju kako bi ljuska jajeta lagano napuknula. Jaja prebacite u posudu s ledenom vodom, dodajte malo soli i ostavite da se ohladi 5 minuta.

Nakon što ogulite jaja, prerežite ih na pola po dužini. Izvadite žumanjke, premjestite ih u drugu zdjelu i pomiješajte ih s ostalim sastojcima. Prvo dodajte majonezu, zatim ocat, senf, šećer i papar, a na kraju, kako bi ste dobili mekano i ukusno punjenje, cijelu smjesu pomiješajte s jednom velikom žlicom Dukat Brzo&Fino kiselog vrhnja.

Polovice bjelanjaka poslužite na pladnju i napunite ih ukusnim punjenjem. Važno je i da punjena jaja na vašem blagdanskom stolu budu precizno dekorirana. Najlakše je smjesu za punjenje ubaciti u vrećicu za zamrzavanje i kroz malu rupicu pažljivo puniti bjelanjke.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju