Više ne nosite istu frizuru kao u srednjoj školi, zar ne? Isto tako, i vaš make up morao bi se razvijati kako starite. No to nikako ne znači da bi promjena rutine u šminkanju trebala uključivati korištenje većih količina proizvoda. Doznajte koja je najveća greška kod šminkanja koja nas postaruje

Žene bi s godinama trebale mijenjati način na koji se šminkaju, odnosno šminka bi trebala biti profinjenija i suptilnija. A jedna je najveća greška koju pripadnice nježnijeg spola čine dok se šminkaju, a koja ih najviše postaruje: stavljanje previše šminke, naročito pudera u kamenu ili prahu.

'Najbolji način za prekrivanje bora je korištenje kremastog tekućeg pudera koji hidratizira kožu, dok bi se puder u kamenu ili prahu trebao koristiti minimalno'

Mnoge žene misle da će veća količina pudera bolje prekriti bore, a učinak je zapravo suprotan – puder bore čak još više naglasi jer zbog previše pudera u kamenu ili prahu koža izgleda suša. Puder također zna ući u sitne bore na licu i pregibe te tako svraćati pažnju na te nedostatke.

>> 5 grešaka kod šminkanja zbog kojih izgledamo umorno

Najbolji način za prekrivanje bora je korištenje kremastog tekućeg pudera koji hidratizira kožu, dok bi se puder u kamenu ili prahu trebao koristiti minimalno, naročito ispod očiju. Za žene koje i u zrelim godinama imaju masniju kožu preporuča se korištenje tekućeg pudera s mat efektom, a popravljanje tena malom količinom pudera u kamenu trebalo bi ograničiti na dvaput dnevno.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju