Ljubav je komplicirana i nije uvijek jednostavno donijeti odluku o okončanju veze, čak i ako nas ona nije činila sretnom

Sigurno imate barem jednu prijateljicu koja se voli uvijek i bez iznimke vraćati bivšima nakon svakog prekida.

Ona je možda velika romantičarka, a možda vjeruje u jednu od najvećih zabluda zbog kojih stvaramo naviku povratka bivšem partneru.

Nije uvijek jednostavno donijeti odluku o okončanju veze.

Ta zabluda glasi: sigurno se promijenio.

Prema rezultatima brojnih istraživanja, upravo nas vjera u promjenu ponašanja i navika koje su dovele do prekida najčešće tjera da bivšem damo još jednu šansu.

Naravno, u većini slučajeva do promjene nikada nije ni došlo i usprkos tome što sve ukazuje na to, mi smo spremni uvjeriti sebe da se ona dogodila, čak i ako nemamo relevantan dokaz za tu pomisao.

Istraživači su ustanovili da se više od 50 posto parova barem jednom pomiri nakon prekida. Najčešći su motivi za prekid emotivna distanciranost, gubitak povjerenja, prevelike razlike u karakteru i nevjera. Bez obzira na jačinu motiva, čak 50 posto ljudi ima podvojene osjećaje o okončanju veze.

Uz uvjerenje da će se partner promijeniti, drugi najčešći razlozi za povratak bivšem jesu strah od samoće i osjećaj zavisnosti.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju