Do 1915. godine o uklanjanju dlačica na tijelu nije bilo govora. Noge i ramena bili su skriveni od pogleda. Danas moda priča potpuno drugačiju priču i zbog toga se mijenjaju beauty trendovi, a ono što nam može dati tehnologija, mogle bismo posebno zavoljeti.

 

Haljine koje su 1900-ih nosile žene iz visokog društva imale su ovratnike, duge rukave koji su u ramenima bili uski, širili se od lakta i sužavali na zglobovima. Zahvaljujući haljinama do poda, noge su bile skrivene od javnosti.

Rane dvadesete u Americi donijele su značajniju promjenu. Među novim modnim trendovima pojavile su se haljine bez rukava i dlake ispod pazuha više nisu bile prihvatljive. Zanimljivo, moda dvadesetih godina sve je češće u fokus stavljala noge, no žene još uvijek nisu imale potrebu uklanjati dlačice s nogu.

 

POGLED U POVIJEST 

Što se tiče pradavnih vremena, vjeruje se kako su prije 4 000 godina žene koristile arsen i vapno kako bi se riješile dlačica po cijelom tijelu. U Egiptu se njegovao nježni izgled kože, a dlačice su se uklanjale i zbog praktičnosti. Vjerovali su kako će time spriječiti širenje bolesti i parazita. Već tada, Kleopatra je koristila šećernu pastu kako bi riješila ovaj beauty problem. Rimske dame za njegovan izgled su koristile kamenje i primitivnu verziju britve.

Kako se svijet beauty gadgeta neprestano razvija, danas je ženama dostupna i IPL tehnologija - inovativno, dugotrajno i bezbolno rješenje borbe protiv dlačica.

 

POČETAK REVOLUCIJE

Revolucija u načinu uklanjanja dlačica stigla je 1922. godine. Ženske britvice i depilatori ponuđeni su u prodaji Sears Roebuck kataloga. Tada se među ženama srednje i niže klase rodila želja za praćenjem novih beauty trendova. Na našim prostorima trend se proširio mnogo kasnije.

Žene su mnogo lakše prihvatile trend uklanjanja dlačica ispod pazuha, međutim dlake na nogama ih nisu smetale bez obzira na to što su u javnosti bili prisutni modni stručnjaci koji su tvrdili da se dlake na nogama mogu dovesti u usku vezu s gubom. Čini se da u te tvrdnje nije povjerovao gotovo nitko pa je prava revolucija stigla početkom Drugog svjetskog rata i objave fotografije Betty Grable, ikone pin-up kulture. Njezine su noge na fotografiji bile potpuno glatke i to je zapravo začetak trenda koji žene slijede već gotovo sto godina.

Koliko je uklanjanje dlačica bitna tema svjedoče i povijesna vremena, ali i današnja. Želja za idealnim tenom i glatkom, zdravom kožom prisutna je kod žena u svim dijelovima svijeta. Pitanje koje još uvijek muči žene je – Koji je način najbolji?

Britvice su dakako najjednostavniji i najbrži način uklanjanja dlačica i uz pažljivo primjenjivanje savjeta za pravilno brijanje ne bi trebale uzrokovati nikakav problem. Međutim, britvicama se ne može ukloniti korijen dlake i učestalim brijanjem ne činimo mnogo kako bi se dlake prorijedile, a dugoročno oštećujemo kožu. Klasične depilacije voskom, šećernom pastom, epilatorom mogu dugoročno prorijediti dlačice, no to su metode koje su prilično bolne.

 

MODERNA BEAUTY TEHNOLOGIJA 

Kako se svijet beauty gadgeta neprestano razvija, danas je ženama dostupna i IPL tehnologija - inovativno, dugotrajno i bezbolno rješenje borbe protiv dlačica. Riječ je o svjetlosnom tretmanu koji se može raditi i kod kuće s uređajem poput Philips Lumee, a rezultat se postiže nježnim svjetlosnim impulsima koji djeluju na korijen dlačice i „uspavljuju“ je.

IPL uređaj uklanjanje dlačica IPL uređaj uklanjanje dlačica (Foto: PR)

U početku korištenja uređaja tretman je dovoljno ponavljati svaka dva tjedna, a promjena se može vidjeti već nakon tri tretmana u kojem možete opaziti 92% manje dlačica. Međutim, za dugotrajne rezultate preporučeno je odraditi 4-5 tretmana, a zatim tretman ponavljati po potrebi kako bi se održala dugotrajna glatkoća. Ovo je način uklanjanja dlačica koji trenutačno osvaja žene diljem svijeta i ne izaziva iritacije, dlačice ne urastaju, a tretman se može primijeniti na cijelom tijelu. Rezultat su s vremenom znatno tanje i slabije dlačice, njihov sporiji rast i glatka koža tijela.

Kome je točno namijenjen ovaj uređaj i koji su rezultati tretmana pročitajte u našoj recenziji.

Ako zamislite odstranjivanje dlačica britvom i kamenom kako su žene to nekad radile, žene diljem svijeta danas mogu biti sretnije. Revolucionarni načini koji su do nedavno bili dostupni samo u kozmetičkim salonima, sada su potpuno sigurni za korištenje i u vlastitoj kupaonici. Praktičnost, dostupnost, bezbrižnosti i najvažnije, bezbolnost dovoljni su razlozi za isprobavanje ovog modernog uređaja.

Uklanjanje dlačica na bikini zoni Uklanjanje dlačica na bikini zoni (Foto: PR)
 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju