Voditi pravilnu brigu o svojoj koži iznimno je važno. Redovito čišćenje i hidratiziranje samo je jedan od načina na koji biste je trebali njegovati. No ako imate drugih problema s kožom, vaši dnevni rituali možda uništavaju vašu kožu, a da toga niste ni svjesni.

Tuširanje ima velik utjecaj na vašu kožu, počevši od vremena koje provodite pod tušem pa do načina na koji perete svoje tijelo. Stoga je važno pronaći pravu rutinu koja odgovara vašoj koži.

Uvijek držite hidratantnu kremu u kupaonici kako biste ju nakon tuširanja unutar tri minute nanijeli na kožu

Jeste li znali da je ono što radite svojoj koži nakon tuširanja jednako važno, možda čak i važnije nego samo tuširanje? Jedna greška koju većina žena čini nakon tuširanja, a što uništava kožu, jest predugo čekanje kako bi nanijele hidratantnu kremu ili ju uopće ne nanose. Naime, nakon tuširanja se pore šire zbog pare i vrućine u kupaonici.

Tuširanje Trik s tušem od 90 sekundi koji ubrzava metabolizam i mršavljenje

Žena pod tušem Greška kod tuširanja zbog koje još teže podnosimo ljetne vrućine

Ključno je tu vodu zadržati u tijelu nanošenjem hidratantne kreme unutar tri minute, kazala je dermatologinja Cynthia Bailey.

Čekanje duže od tri minute kako biste nanijeli hidratantnu kremu nakon tuširanja uzrokovat će gubitak te vlage u vašoj koži. Stoga uvijek držite bočicu hidratantne kreme u kupaonici i nanesite je minutu nakon što se istuširate kako biste imali zdravu i hidratiziranu kožu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju