Naomi Biden, unuka američkog predsjednika Joea Bidena, vjenčala se u subotu u Bijeloj kući. 28-godišnja odvjetnica udala se za pravnika Petera Neala (25) u glasovitim vrtovima Bijele kuće koja je za tu prigodu bila ukrašena girlandama od bijelog cvijeća, uz uzvanike koji su sjedili u nekoliko redova.

Galerija Joe Biden i Naomi Biden Naomi Biden nosila je vjenčanicu modne kuće Ralph Lauren Vjenčanje u Bijeloj kući +1 Vjenčanje u Bijeloj kući

Mladenka je sudbonosno "da" izrekla u čipkastoj vjenčanici modne kuće Ralph Lauren. Prekrasna haljina koja je inspirirana princezom  Grace Kelly ima elegantan visoki ovratnik i duge rukave, a donji dio čini voluminozna suknja.

Mladenka je nosila i dugi veo od tila, a kosu je oblikovala u elegantnu punđu zahvaljujući čemu su se istaknule viseće naušnice s biserom. Za njezin izbor vjenčanice mnogi su imali samo riječi hvale. Kakva prekrasna haljina, samo je jedan od komentara.

Naomi je kreaciju modne kuće Ralp Lauren nosila i na inauguraciji američkog predsjednika pa nije iznenađenje da je američki brend odabrala i za svoj veliki dan.

Naomi Biden nosila je vjenčanicu modne kuće Ralph Lauren Naomi Biden nosila je vjenčanicu modne kuće Ralph Lauren (Foto: Afp)

Vjenčanja u Bijeloj kući

Povijesna udruga Bijele kuće pobrojala je dosad osamnaest vjenčanja koja su se ondje održala, među njima i kćeri Richarda Nixona 1971. i službenog fotografa Baracka Obame, Petea Souze 2013.

U Bijeloj kući, navodi isti izvor, četiri puta su organizirani banketi nakon vjenčanja upriličenih drugdje - primjerice kćeri Georgea W. Busha, Jenne 2008.

No ovo je prvi put da predsjednik ovdje udaje svoju unuku.

Službe Joea Bidena, koji danas slavi 80. rođendan, bile su škrte u vezi s pojedinostima svadbe, za koju je rečeno da je privatni događaj zatvoren za novinare, o čemu se vodi rasprava.

Poznate Hrvatice u ulozi vjenčane kume: Kako su se odjenule za važnu prigodu? Janica Kostelić na vjenčanju Hrvoja Brlečića i Antonije Blaće Fantastična kumska haljina Janice Kostelić Janica Kostelić je vjenčana kuma Hrvoja Brlečića +1 Lana Pavić nosila je ljubičastu haljinu na vjenčanju Iris Rajčić i Marka Livaje

Mladenka, starija kći Huntera Bidena, mlađeg sina demokratskog predsjednika, u rujnu je objavila zaruke na Instagramu.

Američki predsjednik je u prisnim odnosima s unucima koji ga zovu "Pop" i često ih se može vidjeti u njegovu društvu, pa i na službenim događanjima.

Naomi je dobila ime po Bidenovoj starijoj kćeri koja je poginula zajedno s majkom u prometnoj nesreći 1972. kada je imala nešto više od godinu dana. (Hina/Ma.B.)

Vjenčanje u Bijeloj kući Vjenčanje u Bijeloj kući (Foto: Afp)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju