Brojne poznate dame pozirale su fotografima okupljenim u njujorškom muzeju Metropolitan uoči Met Gale, a među njima se posebno istaknulo nekoliko legendarnih imena iz zlatne generacije supermodela 90-ih.

Galerija Carla Bruni na reviji modne kuće Chanel 1992. Karl Lagerfeld i Kate Moss 1996. godine Karl Lagerfeld i Naomi Campbell u 90-ima +8 Naomi Campbell na Met Gali u Chanelovoj haljini iz kolekcije za proljeće/ljeto 2010.

Naomi Campbell, Kate Moss i Carla Bruni svima su pokazale kako bi se istog trena mogle vratiti na modne piste. Njihova karizma jednostavno ne blijedi, baš kao ni vještina poziranja koju su demonstrirale na svakom koraku.

Sve tri bile su među omiljenim modelima Karla Lagerfelda, dizajnera kojem je posvećena ovogodišnja Met Gala.

Naomi Campbell na Met Gali posvećenoj Karlu Lagerfeldu Naomi Campbell na Met Gali posvećenoj Karlu Lagerfeldu (Foto: Afp)

Naomi je na Galu došla u njegovoj haute couture kreaciji iz kolekcije za proljeće/ljeto 2010. godine. Izgledala je spektakularno u haljini napravljenoj od ružičaste svile i blještavih srebrnih aplikacija.

Novinarima je otkrila kako je poklonila povjerenje modnoj kući Chanel i odlučila nositi haljinu koju su oni odabrali za nju jer većina haljina koje je ona nekoć nosila na Chanelovim revijama više nije bila dostupna.

Naomi Campbell na Met Gali u Chanelovoj haljini iz kolekcije za proljeće/ljeto 2010. Naomi Campbell na Met Gali u Chanelovoj haljini iz kolekcije za proljeće/ljeto 2010. (Foto: AFP/Profimedia)

Carla je za jedno od najvažnijih modnih događanja u godini odjenula haljinu iz Lagerfeldove vlastite linije. U pitanju je 22 godine stara kreacija iz kolekcije za proljeće/ljeto 2001. godine, koju je Carla nadogradila lepezom, Karlovim dugogodišnjim zaštitnim znakom.

Carla Bruni u haljini Karla Lagerfelda na Met Gali Carla Bruni u haljini Karla Lagerfelda na Met Gali (Foto: Afp)

Bio je univerzalno znatiželjan čovjek. Sve ga je zanimalo osim osrednjosti. Zamišljam ga kako nas gleda odozgo, možda se čak i malo ismijava tome što odajemo počast njegovu radu u muzeju, svi znamo da je to nešto čemu bi se narugao. Svi znaju karakter Karla Lagerfelda i auru koja ga je okruživala, ali oni koji su mu bili bliski znaju da se iza tog imidža nalazilo vrlo dobro srce, kazala je Carla na jednom događanju uoči Met Gale.

Nicole Kidman oduševila na Met Gali u 19 godina staroj haljini iz kultne reklame Nicole Kidman u 19 godina staroj haljini iz kultne reklame Keith Urban i Nicole Kidman na Met Gali Nicole Kidman na Met Gali posvećenoj Karlu Lagerfeldu +3 Nicole Kidman i Keith Urban na Met Gali

Iako se na spomen njegova imena većina prvo sjeti njegove vladavine u modnoj kući Chanel, koja je započela 1983. godine, Lagerfeld je od 1965. pa sve do svoje smrti također bio dio modne kuće Fendi.

Na poziciji kreativnog direktora ženskih kolekcija 2020. zamijenio ga je Kim Jones, dizajner haljine u kojoj se Kate Moss pojavila na ovogodišnjoj Gali.

Kate Moss na Met Gali u haljini modne kuće Fendi Kate Moss na Met Gali u haljini modne kuće Fendi (Foto: Afp)

Upravo je Kate u 90-ima popularizirala slip-haljine, a i Lagerfeld je u svojim kolekcijama za Chanel često nalazio mjesta za njih, pa je tako Kim Jones osmislio savršenu kreaciju koja u sebi spaja i Karlov dizajn i utjecaj Kate Moss na modu 90-ih.

Karl Lagerfeld i Kate Moss 1996. godine Karl Lagerfeld i Kate Moss 1996. godine (Foto: Profimedia)

15 slavnih dama koje su se na Met Gali pojavile u vjenčanici Mnoge dame nosile su vjenčanice na svečanom tepihu Met Gale Olivia Wilde u Chloe haljini na Met Gali 2023. Nicola Peltz u Valentinu na Met Gali 2023. +12 Miranda Kerr u Dioru na Met Gali

Haljina Penelope Cruz ima sve što je potrebno za spektakularni dojam Penelope Cruz u Chanelu na Met Gali 2023. - 4 Penelope Cruz u Chanelu na Met Gali 2023. - 3 Penelope Cruz u Chanelu na Met Gali 2023. - 5 +1 Penelope Cruz u Chanelu na Met Gali 2023. - 2

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju