Ako organizam proizvodi povećanu količinu mokraćne kiseline ili je pak bubrezi pravilno ne eliminiraju iz tijela, tada može doći do njezine kristalizacije, a to pak uzrokuje bolno stanje.

Giht se u narodu često naziva najstarijom bolešću na svijetu - postojanje tog oblika artritisa zabilježeno je još u vrijeme drevnog Egipta.

To je zapravo upala zglobova popraćena napadima jake boli, crvenilom i oteklinama koja nastaje zbog taloženja mokraćnih kristala.

Giht je upala zglobova popraćena napadima jake boli, crvenilom i oteklinama koja nastaje zbog taloženja mokraćnih kristala.

Mokraćna kiselina nastaje prilikom razgradnje purina, a obično se iz tijela izbacuje putem urina. Međutim, ako organizam proizvodi povećanu količinu mokraćne kiseline ili je pak bubrezi pravilno ne eliminiraju iz tijela, tada može doći do njezine kristalizacije. Nastali oštri kristali talože se u zglobove, najčešće u stopalima, tj. području nožnog palca i uzrokuju jaku bol.

Danas postoje lijekovi kojima se liječi to neugodno stanje, a za one koji su skloniji prirodnim alternativama donosimo recept za napitak od četiri sastojka s kojim ćete se uspješno boriti protiv gihta. Celer i đumbir ublažavaju upalne procese, dok će se krastavac obračunati s kristalima.

Sastojci za napitak protiv gihta:

1. Šaka stabljika celera (zeleni dio između korijena i lišća)
2. Komadić svježeg đumbira (2 do 3 cm veličine)
3. Pola svježeg krastavca srednje veličine
4. Sok od pola limuna po želji

Priprema - napitak protiv gihta:

Nasitno nasjeckajte celer, đumbir i krastavce, ubacite u blender i dobro izmiješajte. Na kraju dodajte sok od polovice limuna. Napitak odmah popijte jer je najbolji dok je svježi.

SAVJET PLUS: Sadašnji i bivši pušači moraju isprobati napitak od 3 biljna snagatora za čišćenje pluća, a ako ste raspoloženi za brzinsku detoksikaciju tijela i pritom želite izgubiti kilograme, pogledajte recept za 2 napitka koji tjeraju kalorije i ubrzavaju probavu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju