Je li ljubav matematika? Tema je oko koje se lome koplja otkad je svijeta i vijeka. Razlika u godinama i danas je tabu, što je dosta nevjerojatno s obzirom na sva prava i slobode o kojima svakodnevno govorimo u javnom prostoru.

Vezu između starijeg muškarca i mlađe žene, društvo će uvijek propitkivati. 

A što kad se starija žena upusti u aferu s mlađim muškarcem? O ovoj je temi progovorila jedna žena iz SAD-a, koja se požalila na društvenoj mreži Quora, jer je njezina situacija postala bezizlazna.

Starije žene i mlađi muškarci su zapravo odličan par.

Naime, Valeria je u 50-im godinama, a rastala se prije 15 godina, nakon desetljeća bezuspješnog braka. Njezin bivši suprug je odličan čovjek i odličan otac, ali njihova ljubav se brzo ugasila. Ona mu ništa ne zamjera, jer kako sama kaže, ne možeš srce natjerati da voli.

Ponekad ispadne da ljubav koju konzumirate nije prava i sami sebi morate otvoriti neka nova vrata, bez obzira na to koliko je to bolno i ponižavajuće, napisala je Valeria.

Bila je u nekoliko veza, ali niti jedna nije bila uspješna. Ipak, kao i svakoj ženi, trebalo joj je pažnje, a pažnju je našla u mlađem muškarcu.

Starije žene i mlađi muškarci su zapravo odličan par. Neke mlađe muškarce zanima to iskustvo koje posjeduju žene u godinama i to ih privlači. Taj odnos je poput zabranjenog voća, jer je malo neobičan, a zapravo je zdrav – ako prija i jednoj i drugoj strani.

Ne treba mi muškarac mojih godina da mi soli pamet. Ja ne želim ni sa kim graditi život, u mojim godinama točno znam tko sam i što želim. Treba mi pažnja, lijepa riječ, zagrljaj i osobno zadovoljstvo, a to sve imam u muškarcu u ranim tridesetima. Nikad nisam bila sretnija. Uživam u životu, osjećam se prekrasno i ispunjeno, napisala je Valeria.

Ponekad ispadne da ljubav koju konzumirate nije prava i sami sebi morate otvoriti neka nova vrata.

Međutim, moja djeca nikako ne mogu prihvatiti našu vezu, jer su približno njegovih godina.

Imam dva sina koji više puta rekli kako je neprihvatljivo to što radim. Prije su ga samo izbjegavali, a sad mi se čini da su se počeli udaljavati od mene. Jednostavno ne mogu razumjeti moju sreću, nastavila je.

Što da radim? Ne želim ostati bez svoje djece, oni su mi nešto najvažnije na svijetu, a s druge strane, ja sam žena kojoj treba pažnje. Trebam li patiti zbog toga? Ako ostanem s muškarcem, djeca će me prekrižiti, neće mi se javljati. Oni više nisu mali, to su odrasli ljudi i oni mene ne trebaju, ali ja ću njih trebati sve dok sam živa, napisala je.

Prsten Velika dilema: "Trebam li vratiti obiteljski prsten njegovoj obitelji?"

Dok su je neki osudili, jer smatraju da uopće ne treba razmišljati između vlastite djece i „tamo nekog muškarca“, drugi su na njezinoj strani. Oni smatraju da se njezini sinovi ponašaju kao mala djeca i da bi ih trebala ignorirati te da su u krivu jer koče sreću vlastite majke.

Što bi Valeria trebala učiniti?

glasova:

U anketi nam recite što vi mislite o ovoj situaciji. 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju