Jeste li znali da se egipatska kraljica Kleopatra mazala kremama koje su u sebi imale aloe veru? Smatrala ju je svojevrsnim izvorom mladosti. Kako biste i vi pomladili svoje lice, saznajte kako možete napraviti domaću kremu protiv bora uz pomoć te čarobne biljke

Lice bi trebali redovito njegovati, a pogotovo područje ispod očiju budući da je ono jako osjetljivo. Trebali bi voditi računa o hidrataciji, iznutra i izvana. Uz dostatan unos tekućine, našoj koži trebaju i hidratantne kreme. Kako bi koža bila hidratizirana i elastična, idealna je biljka aloe vera.

Aloe vera omiljena je među ženama jer uz pomoć nje koža postaje glatka i podatna. Gel Aloe vera prirodno je sredstvo koje pomaže u uklanjanju bora, ali i zacjeljivanju kože. Znatno poboljšava elastičnost kože i time smanjuje bore.

Aloe vera poboljšava elastičnost kože i time smanjuje bore

Donosimo vam jednostavan recept za masku na kojoj će vam koža biti itekako zahvalna.

Sastojci:

1 žličica sjemenki lana

1 žličica Aloe vera gela

1 krastavac

Postupak:

Možete koristiti kupovni mljeveni lan ili ga sami usitnite uz pomoć blendera dok ne nastane prah. Jednu žličicu mljevenog lana pomiješajte s tri žličice vode i pustite neka stoji barem 15 minuta.

Druga opcija je da masku radite s cijelim sjemenkama lana. U tom slučaju jednu žličicu lana pomiješajte s 1 dcl vode i kuhajte ga sve dok se ne pretvori u želastinastu masu.  Zatim smjesu procijedite kroz gazu kako biste izdvojili sjemenke lana.

Iscijedite sok iz krastavca i pomiješajte ga s gelom od lana koji ste prethodno napravili u omjeru 1:1. Dodajte 1 žličicu aloe vera gela. Smjesu pohranite u plastičnu posudicu ili manju staklenu posudicu koju možete čuvati u hladnjaku mjesec dana.

Kremu nanosite svaku večer prije spavanja i za nekoliko dana biste trebali primjetiti poboljšanje.
 
Važno je spomenuti da možete i sami napraviti gel od aloe vere, uz malo truda i vremena. Za gel od aloe vere treba vam biljka aloe. Ocijedite sok iz biljke, a zatim odstranite vanjski zeleni dio lista i gulite sve dok ne dođete do gela koji se nalazi u sredini lista koji ćete odvojiti žličicom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju