U noći s nedjelje na ponedjeljak u Los Angelesu se održala 95. dodjela nagrade Oscar. Svečanim tepihom koji je ove godine promijenjen iz crvene boje u boju šampanjca prošetale su se najveće svjetske zvijezde.

Galerija Ashley Graham na dodjeli Oscara Cara Delevingne u haljini Elieja Saaba na Oscarima 2023. Cate Blanchett na 95. dodjeli Oscara +4 Florence Pugh u Valentinovoj haljini na Oscarima 2023.

Slavnim damama dodjela Oscara idealna je prilika da pokažu odvažne večernje kreacije, jer ipak je to jedan od najgledanijih svečanih tepiha na svijetu o kojem se priča danima nakon dodjele.

Svi oni koji nisu gledali dodjelu ponedjeljak su mogli započeti proučavanjem galerija s najboljim, ali i najgorim izdanjima omiljenih zvijezda.

Dok su neke dame oduševile modnim odabirima, druge se baš i nisu proslavile. O njihovim kreacijama, naravno, svatko ima svoje mišljenje, a mi smo dio haljina viđenih na 95. dodjeli Oscara odlučili pokazati i posebnom, dvočlanom modnom žiriju koji čine naši muški kolege iz drugih redakcija.

Novinar i urednik na portalu DNEVNIK.hr Saša Vejnović te snimatelj i montažer Pavao Bobinac upustili su se u detaljnu analizu svečanih toaleta, a njihove kreativne ocjene donosimo u nastavku teksta.

Možemo vam reći da naši dečki imaju čvrst modni stav i da ne padaju pod tuđi utjecaj pa se ne boje reći da Cate Blanchett ima nedovršenu, a Jessica Chastain dosadnu haljinu iako su ih mnogi uvrstili na popis najbolje odjevenih na dodjeli.

Ostatak stručnih komentara čeka vas ispod fotografija.

Ashley Graham

Ashley Graham na dodjeli Oscara Ashley Graham (Foto: Afp)

Saša: Navodno lokalni ribari mahnito zovu 911, netko im je ukrao mrežu.

Pavao: Vrati spavaćicu Morticiji Addams.

Cara Delevingne

Cara Delevingne u haljini Elieja Saaba na Oscarima 2023. Cara Delevingne u haljini Elieja Saaba na Oscarima 2023. (Foto: Afp)

Saša: Super da ima džep, praktično za ključeve, mobitel… Ne kužim tu izraslinu na ramenu, možda je mrvu predimenzionirana.

Pavao: Kada bi Giorgio Armani Sì Passione bio žena, onda bi ovako izgledao.

Cate Blanchett

Cate Blanchett na 95. dodjeli Oscara Cate Blanchett na 95. dodjeli Oscara (Foto: Afp)

Saša: Nadam se da je preživjela sve stepenice, posrćem dok je gledam. Uglavnom, ovako na prvu nisam siguran je li to haljina ili je šos plus bluza. Svakako mi izgleda malo nedovršeno, valjda je i šnajderica mislila da su Oscari idući tjedan.

Pavao: Da je barem stil zarazan pa da se i njezine kolegice zaraze.

Florence Pugh

Florence Pugh u Valentinovoj haljini na Oscarima 2023. Florence Pugh u Valentinovoj haljini na Oscarima 2023. (Foto: Afp)

Saša: Super plahta, na prvu se vidi da je to za onaj veliki bračni 200 x 200. I ful je praktično, ne treba pospremati krevet nakon što ustane.

Pavao: Sve te plahte mi nikad nisu bile lijepe, izgleda mi previše kao last minute odluka kad više odustaneš od biranja, a dečko ti na svaku kombinaciju govori kako ti super stoji samo da već jednom krenete jer te on čeka već pola sata.

Jessica Chastain

Jessica Chastain u haljini modne kuće Gucci na Oscarima 2023. Jessica Chastain u haljini modne kuće Gucci na Oscarima 2023. (Foto: Afp)

Saša: Top, ništa ne bih mijenjao. Sjajno, čestitke dami, šnajderici, stilistu, vizažistu, majci, ocu…

Pavao: Klasična, dosadna haljina s crvenog tepiha, ništa posebno, kao ona štreberica iz razreda koja je uvijek dolazila pripremljena za zadatak.

Mindy Kaling

Mindy Kaling u haljini Vere Wang na Oscarima 2023. Mindy Kaling u haljini Vere Wang na Oscarima 2023. (Foto: Afp)

Saša: Lijepo joj stoji iako i tu fali nekih osnovnih dijelova. Nadam se da večer nije bila prehladna.

Pavao: Haljina joj izgleda kao luster.

Rihanna

Rihanna u Alaia haljini na Oscarima 2023. Rihanna u Alaia haljini na Oscarima 2023. (Foto: Afp)

Saša: Ratnica koja se upravo vratila iz teške bitke. Preživjela je, ali je haljina pretrpjela ozbiljna oštećenja.

Pavao: Rammstein ft. Rihanna.

Marko Grubnić: "Ta haljina govori sve jezike ovoga svijeta" Cara Delevingne Hailey Bieber Angela Bassett u Moschinovoj haljini na Oscarima 2023. +3 Cate Blanchett na 95. dodjeli Oscara

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju