Otvaranje Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru gledalo je, kako se procjenjuje, oko pet milijardi ljudi, a glavni izvodač na svečanoj ceremoniji bio je južnokorejski pjevač Jeon Jungkook koji je otpjevao službenu himnu SP-a "Dreamers". Na pozornici mu se pridružio i katarski pjevač Fahad Al Kubaisi, jedna od najvećih glazbenih zvijezda te arapske zemlje i borac za ljudska prava.

Galerija Spektakularni nastup korejskog pjevača Jeona Jungkooka na otvaranju Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru - 10 Spektakularni nastup korejskog pjevača Jeona Jungkooka na otvaranju Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru - 12 Spektakularni nastup korejskog pjevača Jeona Jungkooka na otvaranju Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru - 15 +12 Spektakularni nastup korejskog pjevača Jeona Jungkooka na otvaranju Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru

Spektakularni nastup Jeona Jungkooka mnoge je impresionirao pa ne čudi da o ovom multitalentiranom mladom glazbeniku, pjevaču, plesaču, tekstopiscu i producentu danas bruji cijeli svijet. Ušao je u povijest kao prvi izvodač iz Južne Koreje koji je nastupio na Mundijalu, koji se ove godine održava 22. put.

Zgodni 25-godišnji Jungkook član je planetarno popularnog K-pop sastava BTS čiji su članovi nedavno najavili samostalne projekte pa je tako Jungkook svoj debitantski solo nastup imao upravo na otvaranju SP-a s pjesmom "Dreamers".

Spektakularni nastup korejskog pjevača Jeona Jungkooka na otvaranju Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru - 4 Spektakularni nastup korejskog pjevača Jeona Jungkooka na otvaranju Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru (Foto: AFP)

Jungkook Jeon najmlađi je od sedam članova grupe BTS koju čine i vođa benda Kim Namjoon (RM), Kim Seokjin (Jin), Min Yoongi (Suga), Jung Hoseok (J-Hope), Park Jimin i Kim Taehyung (V). Grupa postoji od 2013., a tijekom godina profilirali su se kao nakuspješniji K-pop sastav svih vremena te korejski glazbenici s najviše nominacija za nagradu Grammy u povijesti.

Vrlo je zapažena i njihova suradnja s američkim bendom Coldplay i pjesmom "My Universe", a surađivali su i s drugim svjetskim zvijezdama poput pjevačice Halsey, Stevea Aokija, Megan Thee Stallion, Bennyja Blanca, Snoop Dogga i Charlija Putha.

Obzirom na brojne uspjehe i planetarnu popularnost kakvu do sada niti jedan K-pop bend nije uspio postići, ne čudi da fenomen zvan BTS zovu novim Beatlesima. Čak je i Paul McCartney rekao kako mu se sviđaju i da voli gledati njihove nastupe.

Vidim dečke koji prolaze kroz ono kroz što smo i mi prolazili, kazao je McCartney.

Vatreni nastup za povijest Jeona Jungkooka na otvaranju Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru itekako je opravdao usporedbu s glazbenim legendama jer nema sumnje da ćemo o ovoj mladoj superzvijezdi koja osvaja svojim glasom, plesnim umijećem, karizmom i izgledom još puno čuti.

Članovi BTS-a izuzetno se ponose i svojim obožavateljima zvanima ARMY, što je akronim od Adorable Representative MC of Youth. No, ARMY-iji uistinu i jesu poput vojske te svoje idole vjerno podržavaju, a tijekom godina prerasli su u svojevrsni pokret. Slavna sedmorka uzvraća fanovima tu ogromnu ljubav pa ih čak nazivaju i osmim članom BTS-a.

Spektakularni nastup korejskog pjevača Jeona Jungkooka na otvaranju Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru - 2 Jeon Jungkook najmlađi je član planetarno popularne K-pop grupe BTS (Foto: AFP)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju