Ne govorite ovih 7 riječi i zvučat ćete pametnije

Podijelite na

Ma apsolutno. To je nevjerojatno! Mislim ono... I vaš je svakodnevni vokabular pun ovih poštapalica? Savjetujemo vam da ih više ne koristite jer ćete tako zvučati - pametnije. Evo kojih je to sedam riječi koje biste trebali izbaciti iz rječnika

Autor : Zadovoljna Objavljeno: 17.11.2017 / 11:09

Svi koristimo poštapalice, ali bilo bi dobro ne koristiti prečesto

Svi koristimo poštapalice, ali bilo bi dobro ne koristiti prečesto (Foto: Shutterstock)

1. Ono
Jedne od najučestalijih poštapalica trebali biste se riješiti čim prije. Probajte izbrojati koliko puta je izgovorite u par minuta i ostat ćete 'zabezeknuti'. Koncentrirajte se dok govorite i kroz kratko vrijeme trebali biste prestati upotrebljavati ovu zamjenicu.

"Zar inače uglavnom govorite laži ako određene izjave prethodno morate naglasiti s riječi 'iskreno'?"

2. Doslovno
Kada se nešto stvarno dogodilo nema potrebe naglašavati da je to doslovno. Mnogi ovu riječ koriste u svom vokabularu kako bi se činili pametnijima, ali njena uporaba govorniku zapravo ne čini dobro.

3. Apsolutno

Dodavanje ove riječi u većini rečenica je suvišno. Nešto je ili važno ili nije. Apsolutno važno ne čini da je nešto više važno.

4. Stvarno
Želite li nešto naglasiti izaberite neku drugo riječ umjesto stvarno koja se već toliko uvriježila u naš rječnik da je postala pretjerana.

5. Nevjerojatno

Ovaj pridjev koristi se za naglašavanje nečega što je vrijedno čuđenja, divljenja ili pak zgražanja. Ipak, sudeći prema tome koliko je neki upotrebljavaju čini se kao da je sve postalo nevjerojatno.

6. Iskreno
Zar inače uglavnom govorite laži ako određene izjave prethodno morate naglasiti s riječi 'iskreno'? Upravo na taj način stručnjaci objašnjavaju često uporabu ovog pridjeva.

7. Samo
Ovaj veznik često se upotrebljava izvan svoje svrhe kao riječ koja 'popunjava' rečenicu, ali rečenicu samo čini slabijom, a ne snažnijom.

Zadovoljna.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Zadovoljna.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Zadovoljna.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se