Stigla vam pozivnica za još jedan u nizu prigodnih blagdanskih zabava, uz napomenu da je dress code za tu prigodu "koktel-odjeća"?

Nekima će odmah biti jasno što moraju odjenuti za taj party, a neke će ta napomena malo zbuniti. Kako se to ne bi dogodilo, provjerite listu odjevnih komada koji nisu poželjni prilikom ovakvog dress codea, tj. koje komade smijete nositi na koktel-party.

IZBJEGAVAJTE:

1. TRAPERICE. Nema sumnje da one mogu izgledati fantastično uz neki glamurozni top i odlične štikle, ali kada je dress code određen i podrazumijeva koktel-odjeću, onda su traperice jednostavno previše ležeran odjevni komad.

Zamijenite ih klasičnim hlačama. Također pripazite da ne odaberete previše ležeran model jer biste u ovakvoj prigodi trebali posegnuti za elegantnijim varijantama.

Slika nije dostupna Za sitnije i putenije figure: 15 baršunastih hlača za posao i blagdanske partyje

2. DUGAČKE VEČERNJE TOALETE. Koktel zabave nisu najsvečaniji oblik događanja i zato bismo trebali izbjegavati najsvečaniju odjeću. Dugačke večernje toalete ipak pripadaju "black tie" događanjima.

Zamijenite ih mini ili midi haljinama koje su zapravo idealan odabir jer u njima nećete pretjerati sa svečanim dojmom.

3. PREVIŠE OTVORENU I PROVOKATIVNU ODJEĆU. Zabave poslovnog karaktera jednostavno nisu mjesta za visoke proreze, dekolte do pupka i "gole" haljine.

Zamijenite je primjerenom odjećom jer efekt seksepila možete postići i u zatvorenim komadima.

Slika nije dostupna Već od 149 kuna: 15 haljina sa šljokicama u kojima ćete doslovno blistati

4. PREDIMENZIONIRANE TORBE. Zaboravite na svoju dnevnu torbu u koju spakirate sve od igle do lokomotive. Takav model jednostavno se ne uklapa u stajling za koktel-zabave.

Zamijenite ih elegantnijim "clutch" torbicama, a ako niste ljubiteljice ručnih modela, u ponudi možete pronaći glamuroznije varijante s lancem.

5. TENISICE. Party ležerne prirode trpi i tenisice, ali ako dress code od vas zahtijeva svečaniju obuću, tenisice nikako nisu dobar odabir.

Zamijenite ih klasičnim salonkama, glamuroznim štiklama ili gležnjačama s potpeticom.

Slika nije dostupna Svjetlucave i svečane: 15 štikli koje će biti glavna zvijezda stajlinga

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju