Kada su u pitanju vjenčanja, postoje neka nepisana pravila koja se više ili manje poštuju. Jedno od onih koja polako padaju u zaborav je da se na vjenčanje ne nosi crna boja.

Galerija Dua Lipa Dua Lipa na vjenčanju Simona Portea Jacquemusa i Marca Maestrija Victoria Beckham na vjenčanju Sergija Ramosa +1 Paris Hilton i Kim Kardashian

Pravilo kojeg se većina dama ipak drži, osim ako mladenka ne zatraži drugačije, je da se na vjenčanje ne dolazi u bijelim kreacijama. Bijela je na taj dan rezervirana isključivo za mladenku.

Još jedno pravilo je da gošće nikako ne bi smjele zasjeniti mladenku.

No, s vremena na vrijeme slavne dame svojim modnim odabirima prekrše neko od ovih pravila, a njihova izdanja za odlazak na vjenčanje u ulozi gošće postanu tema medijskih članaka.

Dua Lipa

Ovih dana vjerojatno ste naletjeli na izdanje slavne pjevačice Due Lipe. Ona je za odlazak na vjenčanje Simona Portea Jacquemusa i Marca Maestrija odjenula dugačku bijelu haljinu od prozirnog materijala s visokim bočnim prorezom i golim leđima.

Iako je dress code dopuštao bijele haljine, konzervativni kritičari proglasili su pjevačičinu haljinu neprikladnom.

Dua Lipa na vjenčanju Simona Portea Jacquemusa i Marca Maestrija Dua Lipa na vjenčanju Simona Portea Jacquemusa i Marca Maestrija (Foto: Profimedia)

Kylie Jenner

Neprikladnom haljinom za odlazak na vjenčanje mnogi su proglasili i odabir Kylie Jenner za odlazak na vjenčanje Justina i Hailey Bieber. Mnogi su tada komentirali kako bi ova haljina bila odličan izbor za odlazak na dodjelu nekih nagrada, ali da je za vjenčanje ipak pretjerana.

Kylie Jenner na vjenčanju Justina Biebera i Hailey Bieber Kylie Jenner na vjenčanju Justina Biebera i Hailey Bieber (Foto: Profimedia)

Adele

Još jedna haljina koja je užarila internet bila je kreacija u kojoj se pjevačica Adele pojavila na jednom vjenčanju. Iako je haljina modne kuće Schiaparelli oduzimala dah svojom ljepotom, mnogi su izrazili mišljenje kako joj nije bilo mjesto na vjenčanju gdje u centru pozornosti treba biti mladenka, čak i kada je gošća slavna Adele.

Kendall Jenner

Kendall Jenner još je jedna slavna dama koja je pokazala da su pravila odijevanja tu da bi se kršila, pa se na vjenčanju svoje prijateljice pojavila u crnoj pripijenoj haljini s izrezima. Haljina je izazvala toliko negativnih reakcija da se manekenka morala braniti na društvenim mrežama, gdje je poručila da je odobrenje za nošenje haljine dobila od mladenke.

Kim Kardashian

I njezina sestra Kim Kardashian privukla je pozornost javnosti kada se na vjenčanju dugogodišnje prijateljice Paris Hilton pojavila u raskošnoj crnoj kreaciji s izrezima, u kojoj je prema mišljenju mnogih zasjenila mladenku.

Victoria Beckam

Pravilo da se na vjenčanje ne nosi bijela boja prekršila je i Victoria Beckham. Na vjenčanju nogometne zvijezde Sergija Romosa i Pilar Rubio pojavila se u bijeloj haljini s uzorkom lančića koju je sama dizajnirala.

Vjenčanice za 2023. godinu Inspiracija za odabir: 50 vjenčanica koje će se nositi u 2023. godini

Vjenčanje u Dubrovniku u nikad ljepše ukrašenoj crkvi sv. Vlaha - 11 Vjenčanje u Dubrovniku na kojem je pažnju ukrala nikad ljepše okićena crkva sv. Vlaha

Iako je bilo onih koji su ovu haljinu smatrali neprikladnom, dio kritičara pjevačici i dizajnerici je progledao kroz prste jer se radi o haljini s uzorkom.

Victoria Beckham na vjenčanju Sergija Ramosa Victoria Beckham na vjenčanju Sergija Ramosa (Foto: Profimedia)

Olivia Palermo

Uzorak je imala i bijela haljina Olivije Palermo u kojoj je zablistala na vjenčanju prijatelja Simona Hucka i Phila Riportella.

Jesu li ove haljine prikladne za odlazak na vjenčanje?

glasova:

Kreacija modne kuće Giambattista Valli ukrašena ružičastim cvjetnim uzorkom za mnoge spada u kategoriju haljina koje se u širokom luku zaobilaze kada je u pitanju odlazak na vjenčanje.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju