Mladenku nitko ne bi smio zasjeniti, no na raskošnom vjenčanju u Dubrovniku to je umalo uspjelo bajkovito lijepo ukrašenoj crkvi svetog Vlaha. I same Dubrovčane iznenadila je po mnogima nikad ljepše okićena crkva zaštitnika Grada u kojoj se održalo vjenčanje simpatičnog para.

Galerija Vjenčanje u Dubrovniku u nikad ljepše ukrašenoj crkvi sv. Vlaha - 11 Vjenčanje u Dubrovniku u nikad ljepše ukrašenoj crkvi sv. Vlaha - 5 Vjenčanje u Dubrovniku u nikad ljepše ukrašenoj crkvi sv. Vlaha - 6 +7 Prolaznici su se poželjeli fotografirati ispred nikad ljepše okićene crkve sv. Vlaha

Barokna crkva sv. Vlaha na Trgu Luža jedna je od najpoznatijih dubrovačkih znamenitosti koju brojni posjetitelji sa svih strana svijeta posjete za svog boravka u Dubrovniku. Građena je od 1706. do 1715. godine po nacrtima mletačkog graditelja Marina Gropellija.

Vjenčanje u Dubrovniku u nikad ljepše ukrašenoj crkvi sv. Vlaha - 5 Simpatični mladenci bračne zavjete razmijenili su u raskošno okićenoj crkvi sv. Vlaha (Foto: Grgo Jelavic/Pixsell)

Crkva ima bogato ukrašeno pročelje s portalom, a ispred njega su široke stube. Središnji prostor crkve nadvišen je kupolom. Na glavnom mramornom oltaru nalazi se kip sv. Vlaha od pozlaćenog srebra, rad dubrovačkih majstora iz 15. stoljeća, koji u rukama drži maketu grada prije potresa 1667. godine. Kip je preživio i potres i požar u crkvi.

Dua Lipa Fućkaš pravila! Dua Lipa u prozirnoj bijeloj haljini na vjenčanju prijatelja

Bračne zavjete u crkvi zaštitnika Dubrovnika razmijenio je i par koji je za svoj veliki dan crkvu raskošno okitio bijelim cvijećem i zelenilom. Taj prizor impresionirao je mnoge prolaznike, i domaće i strane, a neki su se i poželjeli fotografirati ispred nikad ljepše ukrašene crkve sv. Vlaha.

Mladenci na vjenčanju "Dan vjenčanja bio mi je jedan od najgorih dana u životu"

I mladenkina vjenčanica izgledala je kao iz bajke, izrazito bogatog volumena i s dugačkim velom, a nema sumnje da je riječ o vjenčanju koje će Dubrovnik pamtiti.

Vjenčanje u Dubrovniku u nikad ljepše ukrašenoj crkvi sv. Vlaha - 8 Prolaznici su se poželjeli fotografirati ispred nikad ljepše okićene crkve sv. Vlaha (Foto: Grgo Jelavic/Pixsell)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju