U sklopu Njujorškog tjedna mode održat će se 5. dodjela nagrada "Fashion Media Awards" koju dodjeljuje modni magazin The Daily Front Row

Kendall Jenner izazvala je žustru raspravu na društvenim mrežama. Točnije, povod raspravi bila je odluka modnog magazina The Daily Front Row da mladoj manekenki dodijeli priznanje za modnu ikonu desetljeća.

Priznanje će joj biti uručeno na dodjeli nagrada "Fashion Media Awards" koja će se održati u sklopu nadolazećeg Njujorškog tjedna mode.

Puno je razloga zbog kojih kritičari smatraju kako je priznanje trebalo otići u ruke neke druge žene. Prije svega izdvajaju činjenicu da Kendall ima samo 21 godinu i prije 10 godina sigurno nije nosila odjevne kombinacije kojima je pomicala granice mode.

Mnogi smatraju da ni njezino sadašnje odijevanje nije dovoljno zanimljivo ili posebno te da, bez obzira na veliki stilski napredak, jednostavno ne zaslužuje da se naziva modnom ikonom.

Međutim, ekipa Daily Front Rowa čvrsto stoji iza svoje odluke.

Živimo u digitalnom desetljeću i Kendall ima ultimativan stilski utjecaj. Više nego ikad digitalna generacija okreće se prema društvenim mrežama i Kendall ima 83 milijuna vjernih pratitelja na Instagramu od kojih mnogi imitiraju njezin stil. Kendall je osvojila srca vodećih modnih magazina, fotografa i brendova. Modna je ikona netko tko utječe na izgled generacije, a Kendall ima veliku utjecaj na njihov stil. Važno je napomenuti da ju je modna Biblija "Vogue" prozvala modelom generacije i stavila je na naslovnicu rujanskog broja u 2016. godine, rekao je za Huffington Post njihov glasnogovornik.

Kritičari su i na ovo spremno odgovorili. Kazali su da bi u slučaju ovakvih kriterija priznanje trebalo otići u ruke modno iskusnijih trendseterica poput Rihanne koja je bez sumnje u proteklih deset godina pokazala niz hrabrih izdanja o kojima se i danas priča, a uz to ima i veliki broj vjernih pratitelja na društvenim mrežama koji obožavaju njezin stil.

Zaslužuje li Kendall titulu modne ikone desetljeća?

glasova:

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju