Prijenosi izbora za Miss Hrvatske u 90-ima su bili nešto što se ne propušta. S velikim zanimanjem pratili smo koja će mlada dama osvojiti tu titulu i potom nas predstavljati na izboru za Miss svijeta koji se također nije propuštao.

Galerija Anica Kovač (Martinović), Miss Hrvatske 1995. godine Fani Čapalija, Miss Hrvatske 1993. Fani Čapalija +8 Branka Krstulović 1995. godine

Prva Miss Hrvatske bila je Elena Šuran. Lijepa Rovinjanka okrunjena je 1992. godine i svjetskom izboru prva je predstavljala Hrvatsku kao samostalnu državu. Priznala je kako joj je izbor promijenio život.

Preselila sam se u Zagreb, počela raditi u manekenstvu. Uvelike mi se promijenio način života. Vani je na svjetskom izboru vladao veliki interes za mene. Išla sam na intervjue, nisam mislila da će me toliko intervjuirati, ali prestižne televizijske kuće htjele su intervju s Miss Hrvatske. Bilo je to važno, bilo je super, bio je to pravi red, rad i disciplina, kazala je jednom prilikom Elena za Dnevnik.hr.

Nakon izbora neko vrijeme bavila se manekenstvom, potom ostvarila kratku televizijsku karijeru, a onda se povukla iz javnosti te posvetila privatnom biznisu i obitelji.

Fani Čapalija Fani Čapalija (Foto: John Pavlish)

Elenu je naslijedila Fani Čapalija, po mnogima jedna od najljepših hrvatskih misica u povijesti. Lijepa Splićanka na svjetskom izboru ušla je u top 5 i ponijela titulu Miss Europe, a njezin odgovor na pitanje što misli o nošenju kupaćih kostima na ovom natjecanju ušao je u legendu.

Fani se prvo zbunila, potom priznala voditelju Pierceu Brosnanu da nije dobro razumjela pitanje i kada joj ga je on razjasnio, samo je simpatično dodala: Yes, it's OK.

I njezina nasljednica Branka Krstulović (tada Bebić) na svjetskom izboru osvojila je titulu Miss Europe. Ova ljepotica iz Metkovića predivnih zelenih očiju nakon izbora se bavila manekenstvom, a danas je dikrektorica marketinga jednog poznatog lanca kina.

Branka Krstulović 1995. i 2022. godine Branka Krstulović 1995. i 2022. godine (Foto: Sinisa Hancic/ History I/C/ Marko Lukunic/Pixsell)

Vanja Rupena, Miss Hrvatske 1996. godine danas ima svoju manekensku agenciju i lansira karijere novih modela.

Vanja Rupena 2017. godine Vanja Rupena 2017. godine (Foto: Sanjin Strukic/Pixsell)

Sjećate li se jedine hrvatske kratkokose misice? Bila je to predivna Ivana Ergić koja je titulu Miss Hrvatske osvojila 2006. godine.

Ivana Ergić 2008. godine Ivana Ergić 2008. godine (Foto: STR-3691/Pixsell)

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju