Masne naslage oko trbuha mnogima zadaju brojne glavobolje, no uz svakodnevni trening i pravilnu prehranu s guštom ćete se pozdraviti s viškom kilograma. Donosimo vježbu koja aktivira sve trbušne mišiće i obećava čvrst i ravan trbuh zbog kojeg ćete jedva dočekati da se prošećete po plaži.

Galerija Vježba trbušnjaci kris-kros Vježba trbušnjaci kris-kros Vježba trbušnjaci kris-kros +3 PIK šunke spadaju u lagana mesna jela

Kako biste se do ljeta doveli u top-formu, osmislili smo 21-dnevni Fit izazov u kojem ćete s našom trenericom Ninom naučiti pravilno izvoditi vježbe, kreirati zdrave i ukusne obroke, oblikovati tijelo i izgraditi mišiće.

Kako smo se vodili filozofijom da je 21 dan potreban da biste stvorili zdrave navike, ovo vrijeme posvetite sebi i poradite na dijelovima tijela koji vam stvaraju nesigurnosti. Pridružite se našem Fit izazovu i zajedno s nama dođite do zavidnih rezultata.

VJEŽBA KRIS-KROS TRBUŠNJACI
Vježba trbušnjaci kris-kros Vježba trbušnjaci kris-kros Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac
Legnite na leđa i podignite noge u zrak. Zategnite stopala i usmjerite pogled prema stropu. Odignite gornji dio tijela od podloge i naizmjenično suprotnom rukom dotaknite gležanj suprotne noge. Pazite da vam je trbuh cijelo vrijeme čvrst kako biste vježbom postigli bolje rezultate.

ŠTO JESTI NAKON VJEŽBANJA?
Iako vježbanjem oblikujete tijelo, da biste postigli željene rezultate, u svoj plan vježbanja trebate uključiti i uravnoteženu prehranu bogatu nutritivno kvalitetnim namirnicama.

Da biste smanjili neželjene masne naslage oko trbuha, važno je u svoju prehranu unijeti dovoljno proteina, vlakana i zdravih masnoća. Mišići su nakon treninga istrošeni i slabi i zato je nakon naporne tjelovježbe važno jesti proteine koji će pomoći njihovoj regeneraciji. Pik Šunka u ovitku i Pik Kuhana šunka odličan su izbor za laganu večeru nakon treninga jer će porcija od 85 do 100 grama Pik šunke zadovoljiti 30 – 50 % dnevnih potreba za proteinima. S obzirom na to da Pik šunke sadrže samo 2 % masnoće, one su omiljeni izbor svakomu tko se brine o svome tijelu jer se u njoj može uživati bez grižnje savjesti.
PIK šunke spadaju u lagana mesna jela PIK šunke spadaju u lagana mesna jela Foto: PIK
Ovu zahvalnu namirnicu možete kombinirati s drugim proteinima poput jaja, svježeg sira ili piletine i tako podebljati obrok proteinima, koji će uz nju postati još slasniji. Za Pikove šunke birani su najfiniji komadi svinjećeg buta s kojeg je odstranjen višak masnoće, one ne sadrže nikakve dodatke, umjetna bojila ni pojačivače okusa, a konzumirati ih bez problema mogu i oni koji ne podnose gluten.

Uz PIK šunke lako je biti i sit... i fit! Uz PIK šunke lako je biti i sit... i fit! Foto: PIK
Želite li skinuti višak kilograma koji vas muči, pravilna prehrana bit će jednako važna kao i vježbanje jer namirnice pune šećera i nezdravih masnoća neće dovesti do rezultata kakve se nadate postići. Zato obogatite svoju prehranu vlaknima, proteinima i zdravim masnoćama kako biste izgradili mišiće i uspješno došli do cilja.

Pridružite se našem Fit izazovu i za 21 dan zamijenite loše navike onim dobrima uz koje ćete se svaki dan osjećati ugodno u svojoj koži. Uz Fit izazov transformirajte svoje tijelo i započnite putovanje prema boljoj i zdravijoj verziji sebe.

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Pik po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju