Za ekskluzivni Pirellijev kalendar razodjenule su mnoge poznate dame, a u novom 44. izdanju kalendara pojavljuje se 14 slavnih glumica

Na gala večeri koja se održala u Parizu predstavljeno je 44. izdanje Pirellijevog kalendara. Ovaj ekskluzivni kalendar desetljećima razodijeva slavne dame, ali ovaj put one su ogoljene kao nikada do sad.

 

A photo posted by zadovoljna.hr (@zadovoljnahr) on

Upravo je tim riječima fotograf Peter Lindbergh objasnio zašto ove godine nije želio slikati nage žene nego se odlučio za drugačiji pristup.

 

A photo posted by Pirelli (@pirelli) on

Na predstavljanju kalendara rekao je da "nije želio napraviti kalendar sa savršenim tijelima nego uhvatiti osjećajnost, emociju i ogoliti duše žena na fotografijama".

 

A photo posted by Pirelli (@pirelli) on

Kalendar bi trebao prikazivati odakle dolazi prava ljepota, a ne ono što nam ljudi nameću kao lijepo. Za kalendar iz 2002. fotografirao samo gole modele i pomislio kako je to stvarno dosadno. Talent je važniji od dijelova tijela, priznao je.

Fotografirao je 14 slavnih glumica: Nicole Kidman, Jessica Chastain, Penelope Cruz, Rooney Mara, Helen Mirren, Julianne Moore, Lupita Nyong'o, Charlotte Rampling, Lea Seydoux, Uma Thurman, Alicia Vikander, Kate Winslet, Robin Wright i Zhang Ziyi. Kao posebna gošća u kalendaru se pojavljuje i profesorica političke teorije na Državnom sveučilištu u Moskvi Anastasia Ignatova.

 

Lindbergh nije želio da se ove talentirane, uspješne i snažne žene skrivaju iza svojih uobičajenih "maski" pa su za jednu seriju fotografija sve dame skinule šminku, pokazale svoje lice u ogoljenom izdanju, sa svim nesavršenstvima koje ih zapravo i čine posebnima.

 

A photo posted by Pirelli (@pirelli) on

Želio sam prikazati žene na različit način. Pokušao sam se kroz fotografije približiti glumicama koje imaju važnu ulogu u mom životu. Kao umjetnik osjećam odgovornost da oslobodim žene od ideje vječne mladosti i savršenstva. Društveni ideal savršenstva jednostavno je nemoguće postići, zaključio je fotograf.

Pročitajte intervju s Peterom Lindberghom iz 2014. godine nastao uoči njegove zagrebačke izložbe "Images of Women & Unknown".

 

A photo posted by Pirelli (@pirelli) on
Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju