Kada je na scenu Eurosonga 2024. stao na pozornicu, švicarski je predstavnik svojom ružičastom kombinacijom i impresivnim vokalnim mogućnostima zadivio i iznenadio Europu.

Galerija Nemo Švicarski predstavnik u drugoj polufinalnoj večeri Nemove čarape podsjećaju na čipkane tabletiće +5 Švicarski predstavnik u drugoj polufinalnoj večeri 24-ogodišnji švicarski izvođač rođen je 3. kolovoza 1999. u gradu Bielu, točnije, ispravnije bi bilo reći da su rođeni. Naime, ovaj se mladić od studenog 2023. predstavlja zamjenicama oni i njihov te se deklarira kao nebinarna osoba

Na švicarskoj sceni nije nimalo nepoznat jer se na njoj pojavljuje 2015. prvim EP-jem Clownfish.

Švicarski predstavnik u drugoj polufinalnoj večeri Švicarski predstavnik u drugoj polufinalnoj večeri (Foto: Pixsell)

Iza Neme su, dakle, devet godina karijere i do sada tri objavljena EP-a na njemačkom i engleskom jeziku, a najuspješnija je bila pjesma Du koja je 2017. došla na četvrto mjesto švicarske ljestvice te kasnije postala i platinasta.

Zanimljivo je spomenuti i sudjelovanje u švicarskoj inačici šoua The Masked Singer i osvojeno peto mjesto.

U svojoj glazbi Nemo se bavi temama kao što su rodni identitet, mentalno zdravlje i pronalaženje vlastitog mjesta u ovom svijetu, a takvu priču priča i The Code:

Traženje sebe bio je dug i često težak proces za mene. The Code je umjetnički manifest mog osobnog putovanja; prepoznatljivo glazbeno djelo koje kombinira rap, drum n‘ bass i operu.

Najdraži Nemovi bendovi su ABBA i The Beatles, svira klavir, bubnjeve i violinu, a piše puno i za druge izvođače.

Nemo Nemo (Foto: Afp)

Nevjerojatna je čast moći predstavljati Švicarsku na Eurosongu. Ova platforma nudi veliku priliku za izgradnju mostova između različitih kultura i generacija. Zato mi je kao rodno neutralnoj queer osobi vrlo važno zauzeti se za cijelu LGBTQIA+ zajednicu i dostojno ju predstaviti, izjavio je kada se saznalo da će predstavljati Švicarsku, a izabran je interno.

Švicarac Nemo u ružičastoj suknji i čarapama koje kao da su inspirirane tabletićima Baby Lasagne Švicarski predstavnik u drugoj polufinalnoj večeri Švicarski predstavnik u drugoj polufinalnoj večeri Švicarski predstavnik u drugoj polufinalnoj večeri +2 Švicarski predstavnik u drugoj polufinalnoj večeri

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju