Ako svekrva nenadano stiže na vrata, svaka je minuta važna za pospremanje vašeg doma. Stoga ne gubite vrijeme na paničarenje, nego pratite korake uz koji će vaš stan ili kuća uvijek izgledati pristojno.

  Galerija Pogled na neurednu sobu Sklonite prljavo suđe Očistite štednjak i radnu plohu +3 Operite pod parnim čistačem

1. Dnevni boravak prvi je na redu

Krenite od onog najbanalnijeg, posložite jastuke na sofama i foteljama, sklonite sve nepotrebno s ravnih površina poput stolčića, komoda i polica. Poravnajte namještaj kako bi sve bilo na svome mjestu. To su prve stvari koje će gotovo svatko primijetiti kada kroči u dnevni boravak, a ne bi vam trebale oduzeti previše vremena.

Ono što će napraviti veliku razliku i što bi moglo očarati vašu svekrvu jesu kristalno čisti podovi. Močo krpa oduzima puno vremena pa bi vas u ovom slučaju zasigurno spasio parni čistač. Osim parketa, uređajem kao što je Nano parni čistač za podove možete osvježiti i dezinficirati tepihe, koji će povratiti svoju mekoću i ponovno postati paperjasti.

Operite pod parnim čistačem Operite pod parnim čistačem Foto: Nova Studio

2. Kupaonica zbog koje se ne morate sramiti

Kupaonica lako izgubi sjaj pa nemojte da to postane mjesto koje će narušiti sliku o vama. Stoga radije prije kuhinje očistite kupaonicu. Uklonite sve s vidljivih površina. Ne zaboravite na prostor iznad umivaonika i perilicu rublja koja lako postane prostor za odlaganje. Nemojte trošiti vrijeme na detaljno dezinficiranje sanitarija, radije univerzalnim maramicama prebrišite ključne površine. Nakon što ste ušminkali prostor, preostaje vam samo dovesti u red podne pločice.

Očistite kupaonicu Očistite kupaonicu Foto: Nova Studio

3. Čista kuhinja u nekoliko poteza

Čisto posuđe pospremite u elemente, a prljavo u perilicu posuđa. Ako stignete, bacite se na glancanje štednjaka i radne plohe, a zatim očistite pločice u nekoliko minuta parnim čistačem.

Sklonite prljavo suđe Sklonite prljavo suđe Foto: Nova Studio

4. Ostali trikovi koje valja imati na umu

Nakon kuhinje parnim čistačem očistite i hodnik. Ako ne stignete očistiti prašinu, trik koji uvijek pali jest taj da ostavite ugašeno svjetlo.

Ako je spavaća soba u najgorem stanju, samo zatvorite vrata. To bi trebao biti dovoljan znak da svekrva nema što raditi u spavaćoj sobi.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju