Ove blagdane igrajte na sigurno i napravite omiljenu tortu po receptu uz koji će uvijek ispasti savršeno, a s jednostavnom prigodnom dekoracijom izgledati primamljivo.

Galerija Božićni cheesecake s Plazma mljevenim keksom - 26 Božićni cheesecake s Plazma mljevenim keksom - 25 Božićni cheesecake s Plazma mljevenim keksom - 24 +22 Božićni cheesecake s Plazma mljevenim keksom - 23

Dno od omiljenih keksa i na njima sočna mješavina kremastog sira i bijele čokolade – čini se kao opis savršene slastice koja će zadovoljiti zahtjevna nepca svih generacija. Kako biste bili sigurni da baš ništa neće poći po zlu i da ćete servirati savršen cheesecake nakon blagdanskog ručka, u nastavku vam donosimo male trikove uz koje će uvijek ispasti kako treba.

Budite strpljivi prilikom miksanja jaja, šećera i krem sira, koliko god jedva čekali da se torta ispeče. Zasučite rukave i sastojke miksajte dok se ne uvjerite da se sav šećer rastopio. Trik za savršeno pečeni cheesecake krije se u glatkoj i kremastoj teksturi smjese koja će se kasnije topiti u ustima. Nakon miksanja smjesu još jednom lagano promiješajte špatulom kako biste se uvjerili da vam se nije potkrala koja grudica. Tim nimalo zahtjevnim, ali ključnim koracima, kasnije ćete zahvaliti što je cheesecake nakon rezanja savršeno ujednačena i sočna.

Božićni cheesecake s Plazma mljevenim keksom - 19 Božićni cheesecake s Plazma mljevenim keksom - 19 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Bitno je i kakve kekse koristite na dnu i kako ih stisnete. Kako biste si olakšali posao, koristite već samljevene kekse kao što je Plazma mljeveni keks, koji je savršeni izbor za slastice poput cheesecakea. Kad ih pomiješane s maslacem stavljate u kalup, pomozite si čašom ravnog dna kako biste izravnali površinu, ali pazite da ne stišćete prejako kako vam donja kora cheesecakea ne bi bila pretvrda.

Tortu ukrasite prigodno i po želji. Mi smo za ukrašavanje koristili Plazma mljeveni keks, umak od višanja i mentu za pravi blagdanski ugođaj, a donosimo vam i recept za savršenu tortu od sira koju će obožavati i veliki i mali.

Božićni cheesecake s Plazma mljevenim keksom - 14 Božićni cheesecake s Plazma mljevenim keksom - 14 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

RECEPT – BLAGDANSKI PEČENI CHEESECAKE

Sastojci:

  • 150 g maslaca
  • 250 g Plazma mljevenog keksa
  • 400 g bijele čokolade
  • 90 ml mlijeka
  • 600 g krem sira
  • 3 jaja
  • 180 g kristal šećera

Božićni cheesecake s Plazma mljevenim keksom - 11 Božićni cheesecake s Plazma mljevenim keksom - 11 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Ukrašavanje:

Božićni cheesecake s Plazma mljevenim keksom - 26 Božićni cheesecake s Plazma mljevenim keksom - 26 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)
Priprema:

  1. Pripremite okrugli kalup za torte od 21 do 23 cm obložen papirom za pečenje.
  2. Otopite maslac pa ga pomiješajte s Plazma mljevenim keksom, sjedinite pa oblikujte koru u kalupu.
  3. U dubljoj posudi izlomite bijelu čokoladu. Zagrijte mlijeko, prelijte ga preko čokolade i miješajte dok se čokolada potpuno ne otopi.
  4. U drugoj posudi sjedinite jaja i šećer pa dodajte krem sir i dobro izmiješajte špatulom da ne ostanu grudice. Ne mutite pjenjačom da se masa ne bi razvodnila. Božićni cheesecake s Plazma mljevenim keksom - 13 Božićni cheesecake s Plazma mljevenim keksom - 13 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)
  5. Kada ste dobro sjedinili krem sir, jaja i šećer, dodajte otopljenu čokoladu i promiješajte. Izlijte preko kore i pospite ravnomjerno Plazma mljevenim keksom pa pecite oko 40 minuta na 180 °C dok kolač ne dobije tamno zlatnu boju.
  6. Ostavite da se ohladi nekoliko sati u kalupu pa pred serviranje s bočne strane ukrasite Plazma mljevenim keksom, a vrh torte prelijte umakom od šumskog voća ili višanja, uvaljajte nekoliko višanja u mješavinu kristalnog šećera i šećera u prahu kako bi dobile "smrznuti" izgled, stavite koji listić mente i vaš je cheesecake spreman!

Božićni cheesecake s Plazma mljevenim keksom - 7 Božićni cheesecake s Plazma mljevenim keksom - 7 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Bambi po najvišim profesionalnim standardima.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju