Lijepo obavljena manikura je ukras svake ruke. No svima nam se dogodilo da prilikom nanošenja laka za nokte napravimo neku malu grešku. Upravo zato donosimo vam tri korisna savjeta kako popraviti sitne nedostatke

1. Kako se riješiti mrljica na svježe nanesenom laku za nokte?
Čvrsto pritisnite rub bočice acetona prstenjakom i srednjim prstom pa je brzo preokrenite kako bi lagano navlažili jagodice ovih prstiju. Potom nježno prijeđite preko zamrljanog dijela nokta rubovima jagodica dok ne očistite to mjesto, pa na njega ponovo aplicirajte lak za nokte.

Čvrsto pritisnite rub bočice acetona prstenjakom i srednjim prstom pa je brzo preokrenite kako bi lagano navlažili jagodice prstiju. Ovaj će vam trik pomoći da se riješite mrljica na noktima.

2. Kako spasiti manikuru s otiscima tkanine na površini noktiju?
Neravnina na površini noktiju možete se riješiti kao i u prvom slučaju. Manikirka slavnih holivudskih dama, Jin Soon Choi sugerira i da preko originalnog laka nanesete bezbojni lak sa šljokicama koje će sakriti sve eventualne vizualne nedostatke.

3. Kako spasiti manikirani nokat s oljuštenim komadićem?
Ako ste nokte obojili u neku jarku boju, izravnajte oljuštene rubove trikom s acetonom iz prve točke. Potom nanesite lak za nokte samo na površini nokta koji nije obojan.

Nakon sušenja, premažite cijeli nokat još jednim slojem laka za nokte, a potom aplicirajte bazni lak. Dakako, uvijek vam preostaje i da uklonite sav lak s oljuštenih noktiju i krenete ispočetka.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju