Uređenje interijera itekako prati svjetske trendove, a u zadnje vrijeme među njima se najviše se ističu prirodni materijali, nesavršeni oblici te neutralni tonovi.

Galerija Umivaonici i lavaboi od prirodnog kamena Vodotehnika - 3 Umivaonici i lavaboi od prirodnog kamena Vodotehnika - 5 Umivaonici i lavaboi od prirodnog kamena Vodotehnika - 4 +4 Prirodni kamen oplemenit će izgled kupaonice
Keramički proizvodi izrađeni industrijskim postupcima zbog svoje dostupnosti i standardiziranosti imaju brojne prednosti. No proizvodi napravljeni od prirodnog kamena zbog svojih se nesavršenosti ističu nenadmašnom ljepotom i nenadmašnom estetskom vrijednošću. Oblici, boje i dimenzije artikala izrađenih od prirodnog kamena uvijek su različiti, što ih čini jedinstvenim, odnosno unikatnim primjercima.

Nova kolekcija kupaonskih dodataka izrađenih u Italiji odnedavno je dostupna u salonu Vodotehnika, a posebnu pažnju privlači zbog toga što, među ostalim, sadrži jedinstvene komade mramora. Kako bi se što više očuvale tehničke karakteristike materijala te kako bi estetika sirovog kamena ostala netaknuta, ovi su unikatni komadi isklesani do savršenstva.

Prirodni mozaici u mramoru ili oniksu s nepravilnim oblicima i ravnim površinama zbog svoje suptilne upečatljivosti također zaslužuju posebnu pozornost. Nepravilni uzorak omogućuje dodatno isticanje prirodnosti materijala, a homogenost površine odgovara "opus incertumu", modelu gradnje tipičnom za poznate venecijanske vile koje je dizajnirao arhitekt Andrea Palladio. Umivaonici i lavaboi od prirodnog kamena Vodotehnika - 1 Prirodni kamen oplemenit će izgled kupaonice (Foto: PR Vodotehnika)
S druge strane imamo umivaonike od prirodnog kamena, čija je posebnost osim u obliku vidljiva i u karakterističnim venama te jedinstvenom kromatskom naglasku. U kolekciji se nalaze i artikli od riječnog kamena, a ovalni mozaik-moduli dizajnirani su kako bi nakon polaganja pružili vizualni odmak od klasičnog izgleda pločica. Ova nepravilna shema omogućuje da se upravo na prirodnom proizvodu dodatno naglasi homogena površina koja rezultira visokim estetskim dojmom te asocira na korito rijeke.

Prisutnost različitih vena, boja i sjena na istom materijalu, kao i mikropukotine i rupice koje ne predstavljaju manu već dio izvornih karakteristika kamena ono je što artikle od prirodnog kamena izdvaja od ostalih,
pojasnila je Gordana Barun iz salona Vodotehnika.

Prema njezinim riječima, savršena površina kao takva postoji isključivo kod proizvoda koji se izrađuju postupcima tipičnim za masovnu proizvodnju. Kako bi se i kod proizvoda od prirodnih materijala, poput riječnog kamena s prirodnim pukotinama, osigurala visoka razina kvalitete i izdržljivosti, u posljednjim fazama izrade svi proizvodi prolaze kroz stroge postupke kontrole.

U fotogaleriji pogledajte dio asortimana od prirodnog kamena iz Vodotehne, ali i kako možete umivaonike te lavaboe uklopiti u životni prostor. Umivaonici i lavaboi od prirodnog kamena - 4 Prirodni kamen transformirat će izgled cijele kupaonice (Foto: Living4media)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju