Nakit je na dan vjenčanja više od ukrasa, to je pomno odabrani detalj koji će upotpuniti vjenčanicu i zaokružiti cijeli izgled. Tradicijski nakit odabir je uz koji će mladenke nesumnjivo blistati dok izgovaraju sudbonosno ''da'', kao i tijekom prvog plesa, kada su sve oči usmjerene upravo u bračni par.

Galerija Heritage by Zaks Heritage by Zaks Heritage by Zaks +14 Heritage by Zaks

Spoj modernog i tradicionalnog pun je pogodak kada su vjenčanja u pitanju. Nije bez razloga nastala ona stara uzrečica koja kaže da bi svaka mladenka trebala imati nešto novo, nešto staro, nešto posuđeno i nešto plavo. Iako se ništa neće dogoditi ne slijedite li te upute, sve više mladenki želi da iza nakita koji odaberu za dan svojeg vjenčanja stoji neka priča. Posebnu pozornost u posljednjih nekoliko godina dobiva tradicijski nakit, uz koji mladenke odaju počast svojim korijenima uz dašak originalnosti i posebnosti.

Heritage by Zaks Heritage by Zaks Foto: Zaks

Tradicijski nakit naše je bogatstvo i bliski kontakt s našim precima i kulturom. Od njih nasljeđujemo fizičke karakteristike, narav, ali i važne životne vrijednosti. On nas podsjeća na to tko smo i kakvu snagu nosimo sa sobom i na sebi. Stoga tijekom tradicionalnog valcera, glatkog foxtrota ili opuštenog swinga, koji se najčešće odabiru za prvi ples, mladenke odaju počast tradiciji na jedan od najvažnijih dana u životu i nakitom. U trenutku kad zaplešu sa svojim odabranikom žene tim nakitom nose svoje nasljeđe kao simbol snage i ponosa.

Čak i ako niste iz dijela Hrvatske po kojem je tradicijski nakit poznat, to nije razlog da ga ne odaberete za svoj posebni dan jer se njime odaje počast stoljetnoj kulturnoj tradiciji Hrvatske. Nama su za oko zapele srebrne naušnice s dalmatinskom čipkom i biserom u sredini, koje su interpretacija konavoskih vjenčanih naušnica.

Heritage by Zaks Heritage by Zaks Foto: Zaks

Planirate li za svoj veliki dan odabrati naušnice, srebrne konavoke s pozlatom, odnosno poznate veržice, svojim će se jednostavnim i elegantnim izgledom uklopiti u bilo koji stil. Za one koji žele narukvice, one ukrašene šibenskim botunima bit će odličan detalj koji će pažnju usmjeravati prema zapešću. Uz narukvicu možete spariti i ogrlicu sa šibenskim botunom.

Heritage by Zaks Heritage by Zaks Foto: Zaks

Prekrasan tradicijski nakit Heritage by Zaks, koji na moderan način priča tradicionalnu priču, pogledajte u našoj galeriji, a za više modela posjetite Zaks poslovnice.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Zaks po najvišim profesionalnim standardima.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju