Sjećate li se što ste mislili i radili te kako ste se osjećali kada je prvi put proglašen lockdown zbog pandemije koronavirusa?

Francuski film „8 Rue de l’Humanité“ (Ulica ljudskosti 8), odnosno na engleskom jeziku „Stuck Together“ koji se 20. listopada 2021. premijerno pojavio na Netflixu progovara upravo o toj aktualnoj temi, ali s duhovitim odmakom.

Film u režiji Dannyja Boona prati grupu sedam obitelji u jednoj stambenoj zgradi u Parizu nakon što je proglašen lockdown u Francuskoj. Iako žive u istoj zgradi i dugogodišnji su susjedi, ne znaju mnogo toga jedni o drugima. Štoviše, koronavirus ih prisiljava da se pobliže upoznaju i zajednički naviknu na novo normalno tijekom tri mjeseca.

Slika nije dostupna Šarmante i duhovite: Šest romantičnih francuskih komedija idealnih za opuštanje vikendom

U zgradi se nalazi uistinu zanimljiv presjek neobičnih likova – od paničara koji su toliko prestravljeni vijestima da se boje izaći iz stana do flegmatičara koji više mare za svoju komfor nego za širenje virusa.

I dok će neki privremeno ili trajno ostati bez posla zbog pandemije, drugi će zbog specifične situacije u kojoj se nalaze naći način kako da zarade koji eura viška.

Film 8 Rue de l’Humanité (Ulica ljudskosti 8) prepun je svakodnevnih situacija koje je većina svijeta proživjela u posljednjih dvije godine no isprepletena nizom luckastih likova i s prepoznatljivim francuskim smislom za humor.

Slika nije dostupna HoYeon Jung: Južnokorejska ljepotica koja je preko noći postala zvijezda

Scenarističko je to djelo poslovnih i ljubavnih partnera – francuskih glumaca Dannyja Boona i Laurence Arne koji su priču pisali iz vlastitog iskustva s životom u karanteni, a koji se pojavljuju i kao bračni par u filmu.

Kako je karantena izgledala u Parizu u Ulici ljudskosti na rednom broju 8 provjerite u traileru s Netflixa.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju