Sjećate li se što ste mislili i radili te kako ste se osjećali kada je prvi put proglašen lockdown zbog pandemije koronavirusa?

Galerija Netflix preporuka - francuski film Stuck Together Netflix preporuka - francuski film Stuck Together - 8 Netflix preporuka - francuski film Stuck Together - 6 +1 Netflix preporuka - francuski film Stuck Together - 9

Francuski film „8 Rue de l’Humanité“ (Ulica ljudskosti 8), odnosno na engleskom jeziku „Stuck Together“ koji se 20. listopada 2021. premijerno pojavio na Netflixu progovara upravo o toj aktualnoj temi, ali s duhovitim odmakom.

Film u režiji Dannyja Boona prati grupu sedam obitelji u jednoj stambenoj zgradi u Parizu nakon što je proglašen lockdown u Francuskoj. Iako žive u istoj zgradi i dugogodišnji su susjedi, ne znaju mnogo toga jedni o drugima. Štoviše, koronavirus ih prisiljava da se pobliže upoznaju i zajednički naviknu na novo normalno tijekom tri mjeseca.

Scena iz filma \'I am not an Easy Man\' Šarmante i duhovite: Šest romantičnih francuskih komedija idealnih za opuštanje vikendom

U zgradi se nalazi uistinu zanimljiv presjek neobičnih likova – od paničara koji su toliko prestravljeni vijestima da se boje izaći iz stana do flegmatičara koji više mare za svoju komfor nego za širenje virusa.

Netflix preporuka - francuski film Stuck Together - 7 Stanari stambene zgrade u Ulici ljudskosti na broju 8 (Foto: Netflix)

I dok će neki privremeno ili trajno ostati bez posla zbog pandemije, drugi će zbog specifične situacije u kojoj se nalaze naći način kako da zarade koji eura viška.

Film 8 Rue de l’Humanité (Ulica ljudskosti 8) prepun je svakodnevnih situacija koje je većina svijeta proživjela u posljednjih dvije godine no isprepletena nizom luckastih likova i s prepoznatljivim francuskim smislom za humor.

HoYeon Jung glumi u Netflixovoj seriji Squid Game HoYeon Jung: Južnokorejska ljepotica koja je preko noći postala zvijezda

Scenarističko je to djelo poslovnih i ljubavnih partnera – francuskih glumaca Dannyja Boona i Laurence Arne koji su priču pisali iz vlastitog iskustva s životom u karanteni, a koji se pojavljuju i kao bračni par u filmu.

Kako je karantena izgledala u Parizu u Ulici ljudskosti na rednom broju 8 provjerite u traileru s Netflixa.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju