Za mnoge neobičan i mrzak, no za nju posao iz snova. Luce Čakalić velika je zaljubljenica u peglanje koja je svoj hobi hrabro odlučila pretvoriti u fenomenalan poslovni pothvat. Njena ljubav prema peglanju rodila se prije 16 godina i od tada je samo razmišljala o tome kako će otvoriti vlastitu peglaonu i ostvariti svoje snove.

Galerija Philips PerfectCare 8000 parna postaja Philips PerfectCare 8000 parna postaja Philips PerfectCare 8000 parna postaja +25 Luce Čakalić

Peglala sam kod jedne ugledne splitske obitelji. Njihova peglaona je bila sva u staklu. Dok bih peglala, često sam zamišljala kako bi bilo predivno da jednoga dana i sama imam svoju peglaonu s obzirom na to s koliko ljubavi peglam odjeću, rekla je Luce i dodala: Godine su prolazile, želja za peglanjem je uvijek bila prisutna, ali nisam previše vremena posvećivala ostvarenju te želje jer su se odvijale mnoge druge stvari koje mi nisu davale prostora za da ostvarim svoj san. Prije dvije godine donijela sam čvrstu odluku da je došao dan da se to dogodi i ostvarim svoju dugoočekivanu želju. Danas sam ponosna na sebe što sam se usudila i što sam slijedila svoju intuiciju.
Luce Čakalić Luce Čakalić Foto: Nova Studio/ Tibor Marochini
Od samih početaka sve je teklo glatko, a veliku ulogu za nju je odigrala obitelj, bez koje se možda nikada na ovaj korak ne bi niti odvažila.

U samim počecima imala sam veliku podršku obitelji. Jako sam sretna i ponosna jer su ljudi u mojoj blizini s oduševljenjem prihvatili moju peglaonu i jako su sretni zbog moga uspjeha, rekla je Luce.

Ova prava maherica u svom poslu nevjerojatno je organizirana, pa je već na početku odredila koliko će vremena odvajati za posao, koliko za obitelj, a koliko za sebe samu. Vrijeme za sebe smatra vrlo dragocjenim, a koliko u njemu uživa, kao i u poslu koji radi, vidi se već na prvi pogled.

Dok sam pripremala papirologiju za obrt, željela sam odmah isplanirati i cijeli svoj radni tjedan, koji će biti kvalitetno ispunjen, ali nimalo pretrpan. Petkom ne vršimo prikup robe, subotu sam odvojila za svoje kućanske poslove. Nedjelja je dan za obitelj, a ponedjeljak sam izdvojila samo za sebe kao svoj neradni dan. Jako sam ponosna i sretna što sam uspjela isplanirati da radim samo četiri dana u tjednu, a da sve savršeno funkcionira, rekla je Luce Čakalić.
Philips PerfectCare 8000 parna postaja Philips PerfectCare 8000 parna postaja Foto: Nova Studio/ Tibor Marochini
Ovaj posao ne bi bio moguć bez njene desne ruke – adekvatnog glačala. Ona se odlučila za Philips PerfectCare 8000 i nije pogriješila jer se upravo ova parna postaja pokazala kao nevjerojatno pouzdan suputnik na njenom putu do ostvarenja karijere iz snova.

U obavljanju moga posla najbitnija mi je pegla jer bez kvalitetne i dobre pegle nema ni kvalitetne usluge. Za Philips PerfectCare odlučila sam se jer je izuzetno lagana i ima predivan dizajn, koji se savršeno uklopio u moju peglaonu. Ostale stavke koje imam dodatno su potvdile da sam dobro odabrala.

Philips parna postaja Lucin je partner u punom smislu te riječi jer pruža takvu jednostavnost i lakoću glačanja, da se odjeća praktički pegla sama od sebe. Njena grijača ploča je izuzetno izdržljiva i lako klizi, a ovisno o tome koliko brzo glačamo odjeću, toliku će količinu pare parna postaja ispuštati. Točnije rečeno, ova pametnica je izuzetno intuitivna pa sama regulira jačinu pare. Ono po čemu je posebna i drugačija od drugih jest njena OptimalTEMP tehnologija, koja jamči da neće doći do progorijevanja tkanine jer sve glača na jednoj optimalnoj temperaturi.
Luce Čakalić Luce Čakalić Foto: Nova Studio/ Tibor Marochini
Kod glačanja mi je najbitnije da pegla ima dobru paru, a to moja parna postaja ima. Ne moram se bojati da će mi progorjeti materijal poput svile ili sintetike, ne moram se brinuti o tome na kojoj temperaturi peglam i ima velik spremnik za vodu. Velika prednost je što može peglati vertikalno, što mi olakšava glačanje plisiranih materijala. S obzirom na to da parna postaja ima jaku paru, bez problema pegla najtvrdoglavije nabore, kao što su volani i džepovi na trapericama.

Njezina peglaona izgleda kao iz časopisa, a perfekcionizam je dovela na jednu novu razinu. Kod nje se sve radi po P.S.-u, pa tu nema mjesta nepoželjnim mirisima ili prljavštini. Ova za nju mala oaza sreće i mira pomno je isplanirana do najsitnijih detalja, kamo svaki dan odlazi sa širokim osmijehom na licu.
Philips PerfectCare 8000 parna postaja Philips PerfectCare 8000 parna postaja Foto: Nova Studio/ Tibor Marochini
U svojoj peglaoni jako veliku pažnju pridajem urednosti i čistoći. Volim da se u njoj osjećam ugodno, pazim na detalje i jako mi je bitna funkcionalnost, što mogu zahvaliti svome suprugu stolaru, koji je ispunio sve moje dosadašnje želje. Imam još jako puno planova i vjerujem da će se uskoro i oni ostvariti, objasnila je Luce.

Najveću radost pružaju joj pozitivan feedback i zadovoljstvo klijenata, koji joj se uvijek obraćaju s punim povjerenjem.

Često mi znaju reći koliko su oduševljeni kako je sve uredno popeglano i složeno da teška srca uzimaju robu za korištenje. To mi je pokazalo da sam na pravom putu. Zahvalna sam jer imam jako puno klijenata i mjesec dana unaprijed se termini popune, rekla je Luce.

Luce Čakalić Luce Čakalić Foto: Nova Studio/ Tibor Marochini

Iako mnogi maštaju o svojem poslu iz snova, rijetki su ti koji su dovoljno hrabri da se na taj korak odluče. No, ova uspješna žena koja zrači optimizmom i pozitivnom energijom primjer je svima nama da za ostvarenje snova nikada nije kasno.
Luce Čakalić Luce Čakalić Foto: Nova Studio/ Tibor Marochini
Svima koji se dvoume oko ulaska u poduzetništvo i da rade za sebe poručila bih da se ne boje i da budu hrabri, da slušaju svoju intuiciju jer ih ona nikad neće prevariti. Kada sam se ja odvažila ostaviti siguran posao i u lockdownu otvoriti obrt, onda vjerujem da mogu i drugi. Uspjeh je zagarantiran ako u sve što radimo ulažemo puno truda, ljubavi i strpljenja. Ja sam uspjela, vjerujem da možete i vi, zaključila je Luce.
 

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Philips DA po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju