U New Yorku je održana još jedna Met Gala. Tradicionalno događanje na kojem se skupljaju sredstva za rad Kostimografskog instituta muzeja Metropolitan opet je okupila neka od najvećih imena iz svijeta modne i zabavne industrije.

Galerija Nicole Kidman u 19 godina staroj haljini iz kultne reklame Keith Urban i Nicole Kidman na Met Gali Nicole Kidman na Met Gali posvećenoj Karlu Lagerfeldu +3 Nicole Kidman i Keith Urban na Met Gali

Met Gala podudara se s tradicionalnim otvaranjem godišnje izložbe Kostimografskog instituta, koja je ovaj put posvećena Karlu Lagerfeldu, legendarnom dizajneru koji je preminuo 2019. godine.

Karl Lagerfeld: Linija ljepote naziv je izložbe koja se može razgledati u Metropolitanu od 5. svibnja od 16. srpnja ove godine. Presjek njegove karijere i kompleksnog kreativnog procesa predstavljen je kroz 150 kreacija, a gotovo svaku od njih pratit će i njegove skice.

Nicole Kidman u 19 godina staroj haljini iz kultne reklame Nicole Kidman u 19 godina staroj haljini iz kultne reklame (Foto: Afp)

I Nicole Kidman još uvijek čuva skice haljine koju je Karl osmislio za nju 2004. godine. U pitanju je predivna pastelna kreacija u kojoj se glumica pojavila u sad već kultnoj reklami za Chanel N°5 u režiji Baza Luhrmanna.

Upravo je tu haljinu Nicole odabrala za svoje pojavljivanje na ovogodišnjoj Met Gali i tako na najbolji mogući način iskazala poštovanje prema dizajneru i ovogodišnjem dress codeu, koji je glasio: U čast Karlu.

Haljina Penelope Cruz ima sve što je potrebno za spektakularni dojam Penelope Cruz u Chanelu na Met Gali 2023. - 4 Penelope Cruz u Chanelu na Met Gali 2023. - 3 Penelope Cruz u Chanelu na Met Gali 2023. - 5 +1 Penelope Cruz u Chanelu na Met Gali 2023. - 2

Nicole je svoju ručno rađenu haljinu opisala kao nevjerojatno udobnu i napomenula da je lagana kao pero.

Moja duboka ljubav prema Karlu došla je do izražaja u ovom trenutku. Dobro sam ga poznavala. Drago mi je da sam imala mogućnost nositi ovu haljinu i pokazati kako ove couture haljine traju, njihovu izuzetnost. Ako ih volite i brinete za njih, one su bezvremenske, zaključila je glumica.

Nicole Kidman na Met Gali posvećenoj Karlu Lagerfeldu Nicole Kidman na Met Gali posvećenoj Karlu Lagerfeldu (Foto: Afp)

Jennifer Lopez u haljini za koju je trebalo napraviti mjesta na tepihu Met Gale Jennifer Lopez u Ralph Laurenu na Met Gali 2023. - 2 Jennifer Lopez u Ralph Laurenu na Met Gali 2023. - 3 Jennifer Lopez u Ralph Laurenu na Met Gali 2023. - 5 +3 Jennifer Lopez u Ralph Laurenu na Met Gali 2023. - 6

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju