Muškarac u kojeg ste zaljubljeni voli drugu i vas ne primjećuje. Scenarij koji je dobro poznat svima, no Nikolina otkriva kako ga okrenuti u svoju korist i pretvoriti se u seksualnu predatoricu

Draga Nikolina,

Kažu da život ne priča priče a evo to i meni napravi: stvarno sam zaljubljenaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
Bila bi divna ova moja izjava da nema surove istine. Zaljubila sam se u svog instruktora koji je u vezi sa drugom već dugo godina. Ni sama ne znam kako se to uspjelo dogoditi naravno da on to ne zna, strana sramota za mene kad bi mu i rekla. Ali on je savršen mukarac, predivan i prekrasan. Ja jednostavno gubim zdrav razum i zaboravljam obavljati svakodnevne aktivnosti. Kako uopće živjeti s takvim jednosmjernim osjećajem jer sumnjam da on išta osjeća prema meni.


Draga, čestitam ti iskreno na euforiji koju osjećaš... (Tu sada na ovom mjestu kao glazbena podloga ide refren Tonijevog hita 'Ja sam zaljubljeeeeen..!!! op.a. oliti digresija ).
Zaista. Ima li ljepšeg osjećaja? Mislim da ni sama nisi svijesna kemije koja sada kola tvojim krvožilnim sustavom, ali ja, vjeruj mi, jesam. Kako...?
Bolno.

Početak ovog teksta mogao bi glasiti ovako:
Zahvaljujući nadljudskim naporima redakcijskih kriptoanalitičara došlo je do dramatičnog, potpuno neočekivanog, preokreta. Ispisavši ono, što će u budućnosti biti najzanimljivije stranice u povijesti naše kolumne, uspjeli smo učiniti ono što se smatralo nemogućim - dešifrirati 'Enigmu', pardon, tvoje pismo.

Mjesec, dva ljubavne neuzvraćene boli i ti ćeš biti vitka i zategnuta kao samostrel!

Mogu samo reći, s izrazom nepatvorenog žaljenja da tvoje pismo ne mogu priložiti u izvornom obliku, jer je sačinjeno od logografskih kineskih morfema, slogovne japanske kane i latiničnih fonema.
Sve uđuture, što bi se narodski reklo. Nesretni Arthur Scherbius (njemački inženjer, konstruirao je uređaj Enigma ) i Alan Mathison Turing (jedan od najvećih britanskih matematičara ) okretali su se u grobu dok sam znojna čela piljila u znakovni čušpajz u kojem su se prelijevala kurentna, verzalna i akcentirana slova, brojke, znakovi interpunkcije, razmak između riječi, a o anatomiji slovnih znakova da i ne govorim.

Bilo, kako bilo, draga moja, tebe šora gadna kemija. Netko s malo većim poduzetničkim duhom nego što ga ima moja malenkost, savjetovao bi ti da vadiš krv, pakiraš je u ampulice i prodaješ. Samo, buni me, da li bi to bilo ilegalno? I kolika je kazna predviđena za prirodnu, hormonima obogaćenu tekućinu koja život znači?

Interesa bi bilo svakako, jer u današnjim depresivnim vremenima svaki atom serotonina, dopamina i feniletilamina zlata vrijedi.

Hajdemo malo proanalizirati buru koja sada struji tvojim organizmom. Ne kažem da ćemo doći do bog zna kakvog pametnog i za čovječanstvo važnog zaključka, ali je dosta bitno da se ne zaluđujemo idejom o unikatnosti našeg slučaja. Prema gorespomenutom znakovno-smislenom đuveđu, ti si, draga moja, poprilično van balansa. Zli ljudi skloni banaliziranju naših Šekspirijanskih emocija - znanstvenici - odlučili su potražiti konkretnu supstancu koja nas čini zaljubljenima (možda u komercijalne svrhe, opakih li ljudi?), pa su tako otkrili da u svemu uvelike sudjeluje hormon euforije - dopamin.

Naime, u krvi zaljubljenih upravo se taj hormon nalazi u uvećanoj količini. Dopamin djeluje na 'primitivni dio' našeg mozga, (a prema tvom primjeru i na ostale centre...) tzv. limbički sustav, i kad do njega stigne dovoljna količina, postajemo euforični. Voila!
Kraj priče? No, no...tek smo krenuli prema izvoru sve sreće i svih zala.

Proces zaljubljivanja spolno zrele osobe teče, u većini slučajeva, predvidljivim tijekom i s minimalnim utjecajem voljne komponente. Jedna osoba osjeti privlačnost prema drugoj onda kad joj ona izazove osjećaj ugode, bilo vizualnim podražajem, bilo nazalnim - što znači djelovanjem feromona. Te molekule, koje luče ljudska i životinjska tijela, proizlaze iz spolnih hormona i služe za razmjenu informacija o međusobnoj seksualnoj kompatibilnosti jedinki.

Kad nam se netko svidi, mreža neurona između čeonog režnja i moždanog debla počinje proizvoditi hormone ugode, čija je aktivnost to jača što nam je predmet sviđanja bliže.(!!!)

Jedan od bitnih hormona koji čine da nam se netko sviđa zove se feniletilamin (kratica PEA), koji, među ostalim, smanjuje apetit i potrebu za snom.

Upravo u ovoj činjenici, draga moja, vidim dobrobit za tvoj bitak. Mjesec, dva ljubavne neuzvraćene boli i ti ćeš biti zategnuta kao samostrel. Vitka, elastična, baršunastog tena, britkog uma, sjajnih očiju - sve kao poslijedica djelovanja blagotvornih hormona. I onda se, takva s izgledom seksualnog predatora, možeš baciti na novu žrtvu. Šanse su joj minimalne.

Jer, očito je da tvoj instruktor ne vidi dalje od svog nosa... Ili djevojke. Jer njega peru njezini feromoni, dok tvoji pucaju u prazno. Do kada..?

Tko zna, neki kažu 18 mjeseci, neki 3 godine, a neki se kunu - zauvijek!
Da tvoji feromoni ne bi presušili čekajući, draga moja, odlijepi se od pogrešne mete. A možeš se poslužiti i većim količinama čokolade. I ona potiče lučenje feniletilamina. Umjetno, ali zar se može birati...?.
A dotad si i trebala izgubiti pokoji kilogram, pa taman da nadoknadiš...

Sretno, draga, i kloni se ćorava posla...

Pitajte Nikolinu!
Želite li znati kako bi Nikolina stala na kraj vašim problemima ili u koliko visokim potpeticama ćete zaista biti seksi, odvažite se i postavite pitanje na zadovoljna@novatv.hr.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju