Kazalište lutaka Zadar pripremilo je novu predstavu za najmlađu publiku naslova "Nikomu pravo" u režiji Ane Prolić. Predstava je namijenjena djeci od šest godina pa na dalje, a nastala je prema motivima narodne pripovijetke

"Nikomu pravo" je naziv nove predstave za najmlađe koju je pripremilo Kazalište lutaka Zadar u režiji Ane Prolić.

Predstava je namijenjena, uzrastu djece od šest godina, a nastala je prema motivima narodne pripovijetke Svijetu se ne može ugoditi.

U predstavi će najmanji gledatelji naučiti kako je bitno čuti i poštovati tuđe mišljenje, ali i o tome kako valja sačuvati svoje.

Priča je to o majci, sinu i magarcu te njihovom putovanju kroz sela, gradove, polja. U njoj će najmanji gledatelji naučiti kako je bitno čuti i poštovati tuđe mišljenje, ali i o tome kako valja sačuvati, obraniti i poštovati i svoje.

U ulozi magarca i tumača priče nastupa Juraj Aras, majke Sanja Zalović dok je uloga sina pripala Dominku Karakašiću. Kostime je izradila Nataša Perović, a glazbu i tekst songova potpisuje Mate Matišić.

Nikome pravo, govori o želji da se udovolji okolini, pa i "cijelome svijetu", kako bi se zadobila tuđa naklonost, potvrda o ispravnosti, te stvorio osjećaj prihvaćenosti. U tom procesu dolazi do potiskivanja i odbacivanja vlastitih želja i stavova, a u konačnici i same osobnosti, rekla je redateljica Ana Prolić.

Pretpremijera predstave "Nikome pravo" biti će u nedjelju 25.03.2018. u 11 sati, a premijera dan kasnije 26.3. 2018. u 20 sati.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju