Poderane traperice bile su sveprisutni odjevni komad prije nego što su postale modni trend. Naime, traperice su komad odjeće koji se krajem 19. stoljeća pojavio isključivo za radne potrebe. Nosili su ih muškarci, a poderane traperice u to su vrijeme bile rezultat napornog rada.

Galerija Nina Badrić Pull&Bear, 179,90 kn Stradivarius, 159,90 kn +4 H&M, 49,99 eura (375,55 kn)

Tijekom 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća traper je postao jako popularan modni trend. Nosile su se traper-jakne, suknje, kratke hlače, hlače... Komadi od trapera mogli su se vidjeti na svakom koraku, a onda se 90-ih pojavio pokret grunge i skupa s njim u modu su došle poderane traperice. Istrošeni izgled bio je must-have, pa su i proizvođači odjeće počeli proizvoditi već poderane komade.

Poderane traperice ostale su popularan odjevni komad sve do danas, a u ormaru ih ima i pjevačica Nina Badrić. Iako je u posljednje vrijeme najčešće viđamo u lepršavim ljetnim kreacijama, kratki povratak u Zagreb bio je prilika za drugačiju modnu kombinaciju.

Kad s otoka dođeš u "civilizaciju" na jedan dan prva stanica je farbanje, šišanje, manikura, pedikura i samo tim redom, napisala je pjevačica ispod fotografije objavljene na Instagramu na kojoj pozira u poderanim trapericama skinny kroja, koje je uparila s još jednim modnim klasikom - bijelom košuljom, čije je duge rukave podvrnula do laktova.

Uz košulju i traperice Nina je nosila zlatne sandale i veliku crnu torbu. Kombinacija je to koja je savršena za obavljanje raznih obaveza, druženje s prijateljicama, a po nekima i za odlazak na posao.

Mišljenja oko toga jesu li poderane traperice prikladne za odlazak na posao su, naime, podijeljena. Iako sve više tvrtki uvodi ležerni stil odijevanja, oko poderanih traperica lome se koplja.

Danijela Martinović Danijela Martinović: Obožavane traperice kojima opraštamo i to što nas "proširuju"

Brigitte Macron u trapericama - 3 Brigitte Macron: Prva dama u uskim trapericama koje odbijaju izaći iz mode

Dio predstavnika ljudskih resursa smatra da nošenje bilo kakve poderane ili oštećene odjeće, čak i ako je u trendu, nije prihvatljivo u uredskom okruženju, pa ni onom ležernom. Kažu kako poderane traperice negativno utječu na profesionalnost i da su komad koji se treba čuvati za odlazak na koncerte i druženja s prijateljima.

Što vi mislite?

Poderane traperice...

glasova:

Ako su poderane traperice komad u kojem biste se pojavili na poslu ili ako ste općenito fan poderanih modela, zavirite u našu galeriju, u kojoj smo izdvojili mali dio ponude trgovina.

Salsa (Euroa92), 519 kn Salsa (Euroa92), 519 kn (Foto: Internetska stranica proizvođača)
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju