Udruga žena oboljelih i liječenih od raka Nismo same, u nedjelju 19. rujna s početkom u 10 sati organizira šetnju užim centrom Zagreba pod nazivom "Nisi sama – hodaj s nama!". Manifestacija se organizira u sklopu Europskog tjedna mobilnosti, koji se održava od 16. do 22. rujna pod sloganom "Krećimo se održivo! Ostanimo zdravi!".

Šetači se sastaju u 9.45 sati na Trgu bana Josipa Jelačića (ispod sata). Šetnja kreće u 10 sati trasom Trg Bana Josipa Jelačića –- Radićeva ulica – Ilirski trg – Demetrova ulica – Mesnička ulica - Ilicom natrag do Trga.

Podršku će doći izraziti pojedini saborski zastupnici te v.d. pročelnice Ureda za zdravstvo i Ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba.

Ovim događajem Udruga Nismo same želi poslali poruku da je svaki dan pola sata hoda važno za naše mentalno i tjelesno zdravlja.

Novinarka Ivana Kalogjera Ivana Kalogjera: "Rak je bolest duše, a 99,9 posto oboljelih žena imalo je neki okidač"

Zašto je ovo važno?
Brojna istraživanja pokazala su da je za oboljele od raka, i općenito za očuvanje zdravlja, hodanje idealno, a preporučuje se hodati svaki dan 30 do 40 minuta.

Udruga Nismo same već nekoliko godina ističe važnost kretanja čemu svjedoči nadolazeći pothvat dopredsjednice Udruge Goranke Perc, koja 25. rujna kreće na Highlander Velebit, planinarsku avanturu koja promiče vrijednosti kretanja i boravka u prirodi.

Ljiljana Pranjić Ljiljana Pranjić: Najhrabrija poruka koja će nam ovih dana svima dobro doći

Ivana Kalogjera i Goranka Perc - 3 Voditeljice udruge Nismo same: "Žene, budite sebi prve! Okanite se izgovora i otiđite na pregled"

Putovanje će trajati pet dana, a rutu dugu 104 kilometra Goranka će prehodati u sklopu naše kampanje 'Ne odustajem' koju smo posvetile ženama oboljelima od metastatskog raka, a kojih je, nažalost, puno među našim članicama i korisnicama, ističu iz Udruge Nismo same.

Manifestacija će se održati sukladno propisanim epidemiološkim mjerama.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju