Roger Federer jedan je od najboljih tenisača svih vremena. U svojoj karijeri dužoj od dva desetljeća osvojio je više od stotinu turnira – jedan je od rijetkih tenisača koji je pobijedio na sva četiri Grand Slam turnira, dok je prestižni Wimbledon osvajao čak osam puta.

Galerija Mirka i Roger Federer neposredno prije rođenja njihovih kćerkica Mirka i Roger Federer - 11 Mirka i Roger Federer - 9 +7 Mirka i Roger Federer - 8

Upućeni tvrde da dobar dio tog uspjeha zahvaljuje svojoj supruzi Mirki Federer jer je upravo ona njegova najveća podrška, žena koja organizira njegovo vrijeme, treninge, obroke, način na koji provodi slobodno vrijeme i sve druge detalje.

Miroslava Vavrinec iz Bojnica u Slovačkoj bila je profesionalna tenisačica i predstavnica švicarske reprezentacije na Olimpijskim igrama u Sydneyju 2000. godine kada se upoznala s tri godina mlađim Rogerom.

Isprva mi nije bilo jasno zašto je stalno želio sa mnom razgovarati. Onda me tamo pred kraj Igara poljubio, otkrila je Mirka britanskim medijima.

Iako je u svojoj karijeri osvojila nekoliko značajnih turnira te je u jednom trenutku bila 76. najbolja tenisačica svijeta prema WTA-ovoj ljestvici, ozljeda stopala natjerala ju je da se povuče iz aktivnog bavljenja sporta 2002. godine.

Mirka i Roger Federer - 2 Najslađi navijači na tribinama tatinih mečeva (Foto: Getty Images)

Tada je postala Rogerova menadžerica za odnose s javnošću te je počela s njime putovati na turnire diljem svijeta. Da je potpora na putu iznimno važna Rogeru, postalo je jasno vrlo brzo jer je upravo tada 21-godišnji Švicarac započeo svoj uspon u karijeri.

Osim što se Mirka obično može naći uz teren većine teniskih mečeva svojeg supruga i njegova je najveća podržavateljica, veći dio njihova privatnog života obavijen je velom tajni.

Poznato je tek da je Mirka izgovorila sudobnosno da Rogeru Federeru 11. travnja 2009. godine u intimnoj ceremoniji pred članovima obitelji i najbližim prijateljima u vili Wenkenhof kraj Basela, a nekoliko mjeseci nakon toga rodila je blizance Myle Rose i Charlene Rivu. Pet godina kasnije postali su roditelji i drugog para blizanaca – sinčića Lea i Lennarta.

Rob Lowe i Sheryl Berkoff - 2 Tajna uspješnog braka (ne)popravljivog zavodnika koji traje već 27 godina

U javnim nastupima Federer često ističe važnost svoje drage Mirke. Nakon nastupa na Miami Openu ove godine, primjerice, izjavio je:

Želim zahvaliti svojoj supruzi koja uživa u putovanjima, u pakiranju, u pomaganju, u podršci. Bez nje ništa od ovoga ne bi bilo moguće.


Mirka je s njihovo četvrto djece i na tribinama ovogodišnjeg Wimbledona, gdje je Roger krenuo u lov na deveti prestižni naslov.

Pogledajte i:

Ništa prije braka: Sedam slavnih parova koji su se "čuvali“ do prve svadbene noći Adriana Lima i Marko Jarić Slavni parovi - 5 Slavni parovi - 3 +3 Slavni parovi - 1

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju