Pojavom prvih sitnih linija na licu žene sve češće počinju razmišljati o filerima kao idealnom rješenju za pomlađivanje kože. Iako fileri imaju svoje prednosti, krenemo li dovoljno rano s pravilnom njegom lica, možemo odgoditi znakove starenja te izgledati mlađe čak i kada uđemo u četvrto, pa i peto desetljeće života.

Galerija +0 Uz odgovarajuće proizvode možemo odgoditi znakove starenja

Iako često mislimo kako je za rano starenje kože najzaslužnija genetika, glavni krivac zapravo je ekspozom. Kada govorimo o ekspozomu, tada mislimo na sve utjecaje iz okoline koji štetno utječu na našu kožu, a u prvom redu to su UV zrake i zagađenje kojem smo neprestano izloženi. Ekspozom se odnosi i na pušenje, stres, prehranu i nedovoljno sna. Sve to dovodi do suhe kože, sivog i neujednačenog tena te pojave prvih borica uslijed gubitka elastičnosti kože.



Iz Vichyja su uspjeli doskočiti tom problemu te su razvili liniju Liftactiv Supreme koja stvara učinak liftinga i djeluje protiv dubokih bora i gubitka čvrstoće. Kako bismo provjerili njihov učinak, i sami smo isprobali njihov serum Liftactiv Supreme H.A. Epidermic Filler, koji nadoknađuje 100 % dnevnog gubitka hijaluronske kiseline iz epidermisa. Neke od nas u redakciji koje smo zakoračile u tridesetu ili hrabro koračamo prema četvrtom desetljeću, a ustručavamo se estetskih tretmana poput fillera ili bilo čega što uključuje iglu, ovaj je proizvod posebno zainteresirao.

KAKO GA I KADA NANOSITI?

Serumi se nanose na početku dnevne rutine, odmah nakon cleansera koji čisti lice od svih nečistoća koje se nakupljaju na površini kože tijekom dana i noći. Isto smo učinili i mi. Već pri prvom nanošenju može se zaključiti da je riječ o serumu lagane teksture koji se brzo upija u kožu i ne ostavlja onaj ljepljivi osjećaj na koži koji je mnogima odbojan.



Hijaluronska kiselina prirodni je sastojak koji se nalazi u našoj koži, međutim kada uđemo u određene godine života, koža počinje gubiti svoju elastičnost između ostalog i zbog gubitka hijaluronske kiseline. Upravo zato je ona omiljeni anti-age sastojak bez kojeg ne možemo zamisliti svoju dnevnu rutinu njege kože.

Ono što nam se jako sviđa jest to što je Vichyjev serum Liftactiv Supreme H.A. Epidermic Filler poželjno nanijeti i na područje oko očiju, što kod većine drugih proizvoda nije slučaj. Serum smo nanijeli na najkritičnija područja – oko očiju, usana i čela, te možemo reći kako nakon svega nekoliko korištenja koža doista izgleda punije i odmornije.

Iako nemamo osjetljivu kožu, Vichy Liftactiv Supreme H.A. Epidermic Filler serum mogu koristiti i oni s takvom kožom bez straha od iritacije jer proizvod ne sadrži alkohol, boje ili ikakav miris koji bi mogao nadražiti kožu. Posebno nam se svidjelo njegovo higijensko pakiranje s aplikatorom koji ograničava kontakt formule s prstima jer je kapi dovoljno samo istisnuti laganim pritiskom direktno na lice.



Serum je samo dio dnevne rutine, stoga Vichy u svojoj ponudi ima i istoimenu dnevnu kremu s faktorom 30 kao odličnu ekstenziju na taj serum. Kako sadrži SPF, možemo biti sigurni da će naše lice biti zaštićeno čak i za najjačeg sunca. Time su za potpunu dnevnu rutinu koja nas štiti od ekspozoma i njegovih posljedica dovoljna samo dva proizvoda.

Iako smo Vichy Liftactiv Supreme H.A. Epidermic Filler serum koristili svega nekoliko dana, rezultati su zadovoljavajući – koža lica izgleda svježe, odmorno i puteno kao da su sitne borice popunjene filerima. S obzirom na to da klinički dokazana istraživanja pokazuju smanjenje bora do 14 % u samo dva tjedna, a 47 % u šest, ovaj će serum zasigurno još dugo ostati dio naše dnevne rutine.

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Vichy po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju