Dame koje su rođene s prekrasnim kovrčama obično muku muče s frizurama. Svoju kosu tada ili puste ili obuzdaju u običnu punđu. Za dobru frizuru važno je posvetiti posebnu pažnju njezi kose. Kad je kosa njegovana, dovoljno je nekoliko dodataka - ideja i razloga za izbjegavanje frizura više nema.

  Galerija Raskošna punđa obavijena maramom Duboki razdjeljak ukrašen ukosnicom Raskošna punđa obavijena maramom +7 Vragolaste punđice

Njega kovrčave kose

Kovrčava kosa zna biti posebno zahtjevna za održavanje. Srećom, na tržištu postoje brojni preparati za njegu uz koje ona izgleda nahranjeno, sjajno, zdravo i živahno. Mi smo koristili Baleinu liniju za njegu kovrčave kose. Kosu smo oprali šamponom, a zatim na vrhove nanijeli regenerator. Kovrčavu kosu najbolje je osušiti fenom s difuzorom jer lokne na taj način ostaju čvršće. Na čistu i osušenu kosu nanijeli smo i nježno utrljali kremu za stiliziranje koja osigurava prekrasne, definirane kovrče te jača kosu i vraća joj prirodan sjaj. Možete koristiti i Nivea Curl primer za kosu koji donosi zaštitu od temperature do 220 °C i pruža dubinsku hidrataciju kose.

Balea linija za njegu kovrčave kose Balea linija za njegu kovrčave kose Foto: Nova Studio

Lijepa i njegovana kosa gotovo da i ne treba posebno stiliziranje, ali mi vam donosimo tri jednostavne i brze frizure koje čine razliku i koje će vaši najbliži sigurno primijetiti.

Duboki razdjeljak ukrašen ukosnicom

Napravite dublji razdjeljak tako da većinu kose prebacite u jednu stranu, a zatim ukosnicom naglasite razdjeljak. Kremom za kovrče dodatno istaknite kovrče. Mi smo koristili Keune aktivator kovrča koji povećava volumen kose te stvara definirane i opuštene kovrče koje izgledaju potpuno prirodno.

Duboki razdjeljak ukrašen ukosnicom Duboki razdjeljak ukrašen ukosnicom Foto: Nova Studio

Raskošna punđa obavijena maramom

Napravite razbarušenu volumioznu punđu na vrhu glave. Svilenu maramu složite u traku pa ju zavežite oko punđe. Izvucite nekoliko nestašnih pramenova uz lice za romantičniji dojam.

Raskošna punđa obavijena maramom Raskošna punđa obavijena maramom Foto: Nova Studio

Vragolaste punđice

Podijelite prednji dio kose na dva dijela od uha prema naprijed. Svaki dio zamotajte u pužić i zavežite tankom gumicom. Ostatak kose učvrstite Taft Curl pjenom za oblikovanje kovrčave kose uz koje će kovrče biti snažno učvršćene i definirane bez gubitka gipkosti.

Vragolaste punđice Vragolaste punđice Foto: Nova Studio

Romantična polupodignuta kosa ukrašena kopčom

Podijelite prednji dio kose na dva dijela od uha prema naprijed. Prvi dio od naprijed zavrćite prema van te ga na potiljku pričvrstite ukosnicom. Isto ponovite s drugim dijelom. Oba dijela spojite na potiljku i učvrstite ukrasnom kopčom.

Romantična polupodignuta kosa ukrašena kopčom Romantična polupodignuta kosa ukrašena kopčom Foto: Nova Studio

Sve za njegu kovrčave kose potražite u dm-u, a kako frizuru upotpuniti make-upom za svaki dan saznajte ovdje

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom dm po najvišim profesionalnim standardima.
Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju