Čini se kao da je čitava 94. dodjela nagrade Oscar ostala u sjeni incidenta između Willa Smitha i Chrisa Rocka kada je Smith na pozornici ošamario komičara jer je zbijao šale na račun njegove supruge, Jade Pinket Smith. Jedan od trenutaka koji je zaslužio više pozornosti svakako je onaj kada su se na pozornici zajedno pojavile Liza Minnelli i Lady Gaga.

I dok svijet raspravlja o tome treba li Willu Smithu oduzeti Oscar, je li njegova reakcija bila pretjerana, je li Chris Rock pretjerao sa šalom, a cijeli incident zapravo je pridonio još većoj popularnosti dvojice glumaca, Lady Gaga je na pozornici 94. dodjele nagrade Oscar stvorila uspomenu za život iako na njoj nije niti nastupala niti je bila nominirana.

Glazbenica je imala čast stajati u društvu legende Hollywooda Lize Minnelli kako bi skupa najavile dobitnika Oscara za najbolji film.

Bio je to i trenutak da se prisjetimo kako film Cabaret iz 1972. nagrađen s osam Oscara, u kojem je Liza ostvarila svoju najveću i najznačajniju ulogu, slavi 50. godišnjicu, kako je i istaknula Lady Gaga.

Dobra večer, znate koliko volim raditi s legendama. I čast mi je predstaviti posljednju nagradu večeras s istinskom legendom šoubiznisa. Ona slavi 50. godišnjicu Cabareta, dobitnica Oscara za najbolju glumicu, Liza Minelli, najavila je Gaga držeći za ruku Minnelli, koja se koristi invalidskim kolicima te je jasno da legendarna holivudska zvijezda ima problema sa zdravljem.

Zatim je došao red na Lizu da najavi nominirane za najbolji film, pri čemu se malo zbunila. Lady Gaga samo joj je brižno kazala, "Imam te", a Minnelii ju je pogledala i uzvratila "Znam".

Kada su se pojavile na pozornici, Minnelli je publika dočekala ovacijama, što je Lady Gaga simpatično komentirala:

Vidiš li to? Publika te voli.

Lady Gaga i Liza Minelli Lady Gaga i Liza Minnelli na 94. dodjeli Oscara (Foto: Guliver images)

Kada se Minnelli zbunila pregledavajući svoje bilješke rekavši "Ne razumijem", Gaga joj je nježno rekla, "Imam sve pod kontrolom".

Zajednički trenutak Lady Gage i Lize Minnelli podsjetio je i na prijateljstvo koje glazbenica dijeli s legendarnim glazbenikom Tonyjem Bennettom, koji zbog Alzheimereove bolesti više ne može nastupati. Njezino brižno i nježno ophođenje prema Lizi Minnelli i očito divljenje i štovanje prema legendarnoj glumici i pjevačici prizor je koji dira u srce.

Slika nije dostupna Prava oskarovska klasika: Mila Kunis u elegantnoj toaleti s kojom nema greške

Dan žena "Svijetu ne treba još muške energije, već ženskih kvaliteta. Vrijeme je da se svijet vrati vrijednostima nježnosti, skrbi i brige"

I možda bi baš taj moment trebao biti najzapamćeniji s ovogodišnje dodjele Oscara. Trenutak u kojem se dvije žene međusobno dive jedna drugoj i podržavaju se jer i Liza je kazala da je najveća obožavateljica Lady Gage.

I zato ne bismo smjeli dopustiti da skandal nazvan "šamar" bude jedino čega ćemo se sjećati s dodjele Oscara 2022. godine.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju