Svakodnevica većine parova uglavnom izgleda isto - ustajanje, doručak, posao i odrađivanje svakodnevnih obveza te nakon toga odlazak u krevet.

Prema recentnim istraživanjima, sve više parova ipak ne odlazi u zajednički krevet. Umjesto toga spavaju odvojeno.

Nekada je to bila sasvim uobičajena stvar, a do promjene je došlo u 20. stoljeću, nakon seksualne revolucije, kada je spavanje u odvojenim krevetima postao zastarjeli oblik ponašanja.

Međutim, trend odvojenih kreveta opet se vraća u modu, pa tako mnogi parovi prakticiraju takav oblik spavanja.

Istraživanje iz 2016. godine pod nazivom Two in a bed: The influence of couple sleeping and chronotypes on relationship and sleep pokazalo je da loše spavanje jednog partnera utječe i na drugog, a često rezultira i svađom idućeg jutra. Kao vodeći razlog za uvođenje odvojenih kreveta navodi se hrkanje, a istraživači su potvrdili da takav tip spavanja može imati dobar utjecaj na vezu jer smanjuje nervozu i ljutnju te poboljšava komunikaciju.

Glumica Gwyneth Paltrow i njezin suprug Brad Falchuk otišli su korak dalje od toga. Gwyneth je nedavno priznala da su ona i Brad cijelu prvu godinu braka živjeli u odvojenim kućama te je navela da je to pomoglo njihovoj vezi.

Hrkanje glazbenika Kevina Jonasa postao je problem za njegovu suprugu Danielle, pa su i oni nezgodnu situaciju riješili odvojenim krevetima.

Odvojeno godinama spavaju britanska kraljica Elizabeta II. i njezin suprug Philip, vojvoda od Edinburgha.

Međutim, nekim parovima ta strategija ipak nije pomogla da očuvaju vezu. Među njima su glumica Helena Bonham Carter i redatelj Tim Burton. Oni su, baš poput Gwnyeth i njezina supruga, prakticirali život u odvojenim kućama. Doduše, radilo se o etažnom objektu pa su ipak bili dovoljno blizu jedno drugome, ali njihov ljubavni odnos nije izdržao druge životne kušnje unatoč odvojenim krevetima.

Isto se dogodilo Tomu Cruiseu i Katie Holmes te Scottu Disicku i Kourtney Kardashian.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju