Noć muzeja 2019. održat će se 1. veljače, a tema ovogodišnje manifestacije koja u muzeje diljem Hrvatske privuče tisuće posjetitelja je "Muzeji - inovacije i digitalna budućnost".

Kao i svake godine, ulaz u muzeje diljem zemlje od 18 sati do 1 sat iza ponoći bit će besplatan.

Ova kulturno-turistička manifestacija održava se u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva, a ove godine u fokusu manifestacije je predstavljanje različitih muzejskih sadržaja kroz primjenu digitalnih tehnologija.

Muzeji su postali atraktivni i uzbudljivi prostori inovacije u kojima kustosi, muzeolozi, povjesničari umjetnosti i inovatori pronalaze nove načine kako izložiti muzejske predmete i personalizirati iskustvo posjetitelja …

Publika danas traži doživljaj, koji se može prevesti kao istraživanje, prezentacija, edukacija, zabava i mogućnost da po vlastitom odabiru i način imanentan današnjoj i sutrašnjoj tehnološkoj razini, istinski dožive povijest, sadašnjost ili digitalnu budućnost…, napisali su organizatori o odabiru teme.

Neki od muzeja koji možete posjetiti su zagrebački Klovićevi dvori, Muzej krapinskih neandertalaca, Posudionica i radionica narodnih nošnji u Zagrebu, Memorijalni centar Nikola Tesla, Ivanina kuća bajke u Ogulinu....

Ukoliko se odlučite posjetiti neki od muzeja 1. veljače, naoružajte se strpljenjem i pripremite na čekanje u redovima jer mnogi će taj dan iskoristiti za malo kulturnog uzdizanja pa bi vas pred nekim muzejima mogli dočekati redovi. 

Pročitajte i pet nevjerojatnih priča iza pet fascinatnih umjetnina.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju