Čak se i najveće ljubiteljice štikli s vrtoglavim potpeticama povremeno zažele tenisica. Dogodilo se to i Sofiji Vergari koju najčešće viđamo u "neboderkama" tj. modelima cipela s visokom platformom i potpeticom.

Galerija Sofia Vergara Sofia Vergara u predimenzioniranim tenisicama Sofia Vergara +0 Sofia Vergara u predimenzioniranim tenisicama

Iako se od njih najčešće ne odvaja bez obzira na prigodu, ovaj put je za ležerni izlazak odabrala tenisice. Uz tajice i sportsku majicu kombinirala je bijele tenisice, ali umjesto klasičnog modela odlučila se za predimenzionirani.

Sofia Vergara u predimenzioniranim tenisicama Sofia Vergara u predimenzioniranim tenisicama (Foto: Profimedia)

Ovakav tip pomalo nezgrapnih tenisica s masivnim potplatom pripada trendu takozvanih ružnih cipela koji je prije nekoliko godina poharao modni svijet i još uvijek pronalazi vjerne obožavatelje.

Sofia Vergara u predimenzioniranim tenisicama Sofia Vergara u predimenzioniranim tenisicama (Foto: Profimedia)

U žargonu ih se naziva i tatinim tenisicama zbog sličnosti s glomaznim sportskim modelima koje vole stariji muškarci. I dok se jednima baš sviđa trend ružnih cipela, drugi mu jednostavno nisu skloni jer su navikli na klasiku.

Catherine Middleton i Meghan Markle Catherine vs. Meghan: Koja je dama odabrala bolji model popularnih tenisica?

Sunčanu subotu Zadrani su iskoristili za šetnju gradom Model bez konkurencije: Lijepa Zadranka u najpoželjnijem modelu tenisica

Psihologinja Carolyn Mair pak ima objašnjenje za to zašto su nekima ružni modeli toliko privlačni. Ružna moda privlači pažnju zato što je drugačija. Ignoriramo normalne ili prosječne objekte jer smo navikli na njih, ali zato ćemo posvetiti više pažnje kompleksnim ili neobičnim objektima, što uključuje i ružne cipele. Privlačenjem pažnje promatrača, ružna moda postaje fascinantna. Možda estetski nije najugodnija, ali upravo je ta estetika ono što privuče druge, kazala je.

Sofiju dosad nismo viđali u štiklama koje pripadaju trendu ružne obuće, ali izgleda su je predimenzionirane tenisice ipak zaintrigirale.

Sofia Vergara Sofia Vergara (Foto: Profimedia)

Ankete

(8785) Takozvane ružne tenisice su...

rezultati povratak glasova448
rezultati

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju