Čak se i najveće ljubiteljice štikli s vrtoglavim potpeticama povremeno zažele tenisica. Dogodilo se to i Sofiji Vergari koju najčešće viđamo u "neboderkama" tj. modelima cipela s visokom platformom i potpeticom.

Iako se od njih najčešće ne odvaja bez obzira na prigodu, ovaj put je za ležerni izlazak odabrala tenisice. Uz tajice i sportsku majicu kombinirala je bijele tenisice, ali umjesto klasičnog modela odlučila se za predimenzionirani.

Ovakav tip pomalo nezgrapnih tenisica s masivnim potplatom pripada trendu takozvanih ružnih cipela koji je prije nekoliko godina poharao modni svijet i još uvijek pronalazi vjerne obožavatelje.

U žargonu ih se naziva i tatinim tenisicama zbog sličnosti s glomaznim sportskim modelima koje vole stariji muškarci. I dok se jednima baš sviđa trend ružnih cipela, drugi mu jednostavno nisu skloni jer su navikli na klasiku.

Slika nije dostupna Catherine vs. Meghan: Koja je dama odabrala bolji model popularnih tenisica?

Slika nije dostupna Model bez konkurencije: Lijepa Zadranka u najpoželjnijem modelu tenisica

Psihologinja Carolyn Mair pak ima objašnjenje za to zašto su nekima ružni modeli toliko privlačni. Ružna moda privlači pažnju zato što je drugačija. Ignoriramo normalne ili prosječne objekte jer smo navikli na njih, ali zato ćemo posvetiti više pažnje kompleksnim ili neobičnim objektima, što uključuje i ružne cipele. Privlačenjem pažnje promatrača, ružna moda postaje fascinantna. Možda estetski nije najugodnija, ali upravo je ta estetika ono što privuče druge, kazala je.

Sofiju dosad nismo viđali u štiklama koje pripadaju trendu ružne obuće, ali izgleda su je predimenzionirane tenisice ipak zaintrigirale.

Takozvane ružne tenisice su...

glasova:

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju