Želite li zidove u svojem domu osvježiti bojom koja nije bijela, predlažemo vam zelene nijanse koje su ovoga proljeća veliki trend među bojama za zidove. Zelena je trenutno toliko popularna da je nazivaju i novom bijelom za zidove.

 

Zelena boja odličan je izbor za zidove jer ima umirujući učinak. Zelenu povezujemo s prirodom, izlječenjem i mirnoćom. Divno je kako i prigušena zelena boja može unijeti živost u prostoriju, a da se u njoj istovremeno osjećamo i vrlo opušteno.

Želite li zidove u svojem domu osvježiti bojom koja nije bijela, predlažemo vam zelene nijanse

Kakvu nijansu zelene ćete izabrati za zidove u svome domu, ovisi o tome koju prostoriju želite obojati. Izaberete li pravu nijansu, gotovo svaku prostoriju možete obojati u zeleno. Za spavaću sobu držite se svjetlijih nijansa zelene, poput mentol i pastelne, kako biste dobili relaksirajući ugođaj. Tamnije nijanse čuvajte za dnevnu sobu i blagovaonicu te za uredske prostore ukoliko imate zaseban kućni ured u domu. Kada je o kuhinji riječ, sigurno nećete pogriješiti s kombinacijom zidova u prigušenoj zelenoj boji i bijelih ormarića.

Ako ipak niste spremni ili jednostavno ne želite čitavu prostoriju obojati u zeleno, možda vam se svidi ideja da obojite samo jedan zid. To će biti dovoljno da čitavom prostoru date novi izgled i živahnost.

Dnevna soba Izaberite pravu: Koje su najbolje boje zidova za svaku prostoriju u domu?

Crvena, žuta, plava, narančasta, ljubičasta i smeđa boja dobro se slažu sa zelenom kao i druge nijanse zelene boje što je dobro znati kada je riječ o usklađivanju boje zidova s bojom namještaja. Zelena je sekundarna boja, kombinacija dvije osnovne boje plave i žute. Sekundarne boje uvijek odgovaraju bojama koje ih čine.

Tako nježne: 15 ideja kako osvježiti dom umirujućim pastelnim bojama Ideje kako osvježiti dom pastelnim bojama - 8 Ideje kako osvježiti dom pastelnim bojama - 4 Ideje kako osvježiti dom pastelnim bojama - 1 +11 Ideje kako osvježiti dom pastelnim bojama - 15

Izaberite komplementarnu ljubičastu nijansu ako želite dominantniju boju koja se zadivljujuće usklađuje sa svijetlozelenom bojom. Komplementarne boje su dvije boje koje se nalaze točno nasuprot jedna drugoj na spektru boja.

Spavaća soba Odaberite pravu: Boje zidova zbog kojih se osjećamo (ne)raspoloženo

Tamnozelena, poput smaragdne i šumski zelene, dobro se slaže s bogatim bojama kao što su mornarsko plava i boja brusnice.
Zelena sa žutim podtonovima nepogrešivo će se uskladiti s toplijim bojama, žutom, zlatnom, bojom lososa i koraljnom. Boju pistacija i slične svjetlije nijanse kombinirajte s kremastim bijelim i prozračnim plavim nijansama.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju