Kada se susretnu ružičasto zlatna i bogato smeđa boja kose, rezultat je neporecivo predivan. Spojem ovih nijansi nastala je čokoladno ljubičasta nijansa kose koja postaje veliki trend sezone

Razmišljate o promjeni boje kose, ali ne želite da ona bude drastična, već diskretna i da izgleda kul? Ukoliko ste prirodna brineta onda bi čokoladno ljubičasta (eng. chocolate-mauve) boja mogla biti baš ono što želite. Kod ove hit frizure nijanse na kosi prelijevaju se od bogato smeđe do toplo ružičaste, a ona zapravo i je spoj trendi ružičasto zlatne i bogato smeđe boje.

Želite li diskretnu promjenu frizure i boje kose, onda bi čokoladno ljubičasta nijansa mogla biti odličan izbor za vas

Novi trend u bojanju koji bi se mogao opisati kao čokoladno zagasito siva ljubičasta nijansa idealan je i za sve žene koje imaju kosu obojanu u ružičasto zlatnu boju, a žele je potamniti. Riječ je o boji koja se nadovezuje na ružičasto zlatnu, odnosno o njenoj tamnijoj varijanti. Preporučam je prvenstveno mlađim ženama koje žele izgledati kul, ali ne prenapadno jer riječ je o diskretnoj promjeni i prigušenoj boji, kaže Nikolina Perković.


Ova boja, nastavlja Nikolina, najbolje će stajati djevojkama i ženama prirodno smeđe boje kose i ne presvijetle puti. Riječ je zapravo o preljevu, odnosno o polutrajnoj boji koja se dobije balayage tehnikom kod koje se može ostaviti smeđi korijen, dok se vrhovi kose prvo moraju potpuno svijetliti da bi se sivo ljubičasta boja primila. Ostavljanjem korijena u prirodnoj boji kosa se također manje oštećuje bojanjem.

Zbog svog sivkastog tona ova boja, ističe Nikolina, odličan je izbor kose za zimu upravo zbog svoje zagasitosti i hladnoće. Ako ste ipak za toplije nijanse boje kose, dobro je znati koje su to nijanse jeseni nosi.

Boja "začinjene bundeve" kod koje se na vrhove stavlja puno bakrene, dok je korijen kose smeđkasti, koja je prošle jeseni bila totalni bum, ne gubi na svojoj popularnosti. Vrlo su tražene i karamel nijanse, zlatno-smeđe, balayage od tamnosmeđih do svijetlosmeđih, odnosno sočne, jesenske boje, otkriva Nikolina Perković iz frizerskog studija Nikas.

 

A photo posted by zadovoljna.hr (@zadovoljnahr) on

 


Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju